Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Kako do novih ljudi? Facebook bi htio poslati satelit u svemir

Athena je novi internetski projekt kojim Facebook želi osigurati online pristup za one koji ga nemaju, a prvi satelit bi trebao poletjeti sljedeće godine. No Facebook nije jedini koji radi na takvom projektu

FILE PHOTO: Facebook Founder and CEO Zuckerberg speaks in San Jose
Foto: STEPHEN LAM
0 komentara

Facebook je još prije par godina najavljivao da žele lansirati dronove na solarni pogon koji bi omogućili internetski pristup u udaljenim područjima, no od toga su odustali u međuvremenu. Kako se sada čini, novi plan je da lansiraju satelit u nisku Zemljinu orbitu. 

Kako je doznao Wired, Facebook se nekoliko puta sastao s predstavnicima FCC-a (Odbor za komunikacije) oko planova da 2019. lansiraju Athenu, satelit koji je dizajniran da osigura širokopojasni internet u područjima sa slabom infrastrukturom. 

Facebook nije jedini koji radi na sličnom projektu. SpaceX i kompanija OneWeb (iza koje stoji Softbank) također razvijaju planove o satelitskoj mreži preko koje bi se osigurao internetski pristup. Zuckerberg je još 2016. pokušao lansirati satelit, samo je trebao ići na puno veću visinu, ali tad je raketa SpaceX-a eksplodirala na lansiranju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message