Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
48 komentara

Kakvo će sutra biti vrijeme? To najbolje znaju ove aplikacije

Vremensku prognozu koristimo i po nekoliko puta na dan, osobito kad se očekuje nevrijeme ili snijeg (kao posljednjih dana). Ove aplikacije su među najboljima

24sata
Foto: 24sata

Vremenska prognoza, osobito posljednjih dana, određuje aktivnosti velikog broja ljudi, od odlaska na posao kroz snijegom zameteni grad, ili eventualnog odlaska u prirodu. 

Kad će biti kiša, hoće li pasti snijeg i hoće li se preko noći sve smrznuti? 

>>> PRATITE PROGNOZU VREMENA IZ SATA U SAT

Gomila meteoroloških informacija dostupna nam je na mobitelu i baš zbog toga su uz e-mail i društvene mreže, aplikacije s prognozama vremena među najkorištenijim na mobilnim uređajima. 

Kako osnovne Android ili iPhone i nisu previše bogate, mnogi se odlučuju na neku ili više njih koje će dati najtočniji uvid u vremenske prilike u sljedećih sat-dva ili 10 dana.

Weather Channel
Iako možda neće pogoditi vašu lokaciju preko GPS-a, ono što oduševljava kod Weather Channela je što je odmah na hrvatskom jeziku. Uz osnovne informacije, reći će vam kakav je stvarni osjećaj vremena, a nudi i prognozu za 10 dana. 

AccuWeather
Golemi AccuWeather jedan je od najpopularnijih meteo servisa. Sama aplikacija prilično je jednostavna, ali prvo ćete morati podesiti mjerne jedinice. Uz trenutno vrijeme donosi i radarske podatke, video, vijesti, ali i kakvo je vrijeme za razne aktivnosti poput šetnje pasa, vožnje bicikla ili izgleda da se prehladite. 

Yr.no
Servis norveškog meteorološkog instituta donosi detaljnu vremensku prognozu po satima, ali i dugoročnu i to za najmanja naseljena mjesta. Popularan među avanturistima, planinarima, zbog preciznosti, ovaj servis donosi i brojne statističke podatke. Dostupan je i za iOS i Android. 

WeatherBug
Također jednostavna aplikacija prikazuje trenutne podatke, a temperaturu odmah pokazuje među notifikacijama na vrhu ekrana. Uz razne karte, video i foto informacije, kao i AccuWeather ima prognozu za razne prilike. Sučelje joj jedino nije po svačijem ukusu. 

HR Vrijeme
Ova mala aplikacija među najpopularnijim je besplatnima za Android uređaje. Prilično je jednostavna te nakon odabira mjerne postaje povlači podatke s DHMZ-a. Uz podatke od posljednjeg sata prikazuje i prognozu za sljedećih tjedan dana, a omogućuje i dijeljenje prognoze mailom ili drugim servisima.

Weather Underground
Više od 22.000 umreženih mjernih postaja spaja svoje podatke kako bi prikazali podatke za vašu lokaciju. Na karti možete vidjeti podatke s raznih postaja, ali i odabrati onu iz vašeg kvarta, ako je dostupna.

Go Weather EX
Ovaj sjajni widget je među najpopularnijim aplikacijama, koji se snažno oslanja na odličan prikaz meteoroloških podataka. Uz dnevnu i tjednu prognozu, među trenutnim podacima su i izgledi za kišu te brzine vjetra iza kojih stoji animirana pozadina. Odličan dodatak je widget sa satom za početni ekran koji možete prilagoditi s različitim temama. 

Recite u anketi koja je aplikacija vaš favorit, ili u komentarima napišite gdje se vi najviše oslanjate za prognozu?

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message