Obavijesti

Tech

Komentari 4

Kontroverzni Uber nudi novu uslugu - dostavljat će mačiće

Kontroverzni Uber nudi novu uslugu - dostavljat će mačiće
1

Zloglasna aplikacija koja svakog zainteresiranog vozača pretvara u taksista - i tako ljuti one prave, dostavlja male mace poslovnjacima željnih maženja s njima

VIDEO

Ako ste ikad tijekom napornog poslovnog dana poželjeli napraviti pauzu igrajući se s mačićem, znajte da se u nekim zemljama to i ostvaruje, a po svemu sudeći, samo je pitanje vremena kad će i kod nas. 

Nakon pada pozitivnog javnog mišljenja o tvrtki, u odjelu kontroverznog Ubera došli su na ideju kako popularizirati usluge i odgovor je bio jasan – rent-a-kitten. Ugradnjom Kitten opcije u aplikaciju poslovnjaci pod stresom željni nježnosti dobili su priliku za 40$ iz lokalnog azila usvojiti mačića na 15-minutno maženje. 

Naime, istraživanja su već pokazala kako samo nekoliko minuta provedenih s mačkom djeluje povoljno na čovjeka snižavanjem tlaka i reguliranjem problema s disanjem, stoga je dostava mačića u stresno okruženje poput radnog mjesta za neke idealan način provođenja pauze za ručak.

Osim mace korisnik pri dostavi dobiva i informacije o mogućnostima udomljavanja te dobiva vrećicu s poklonima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Usluga se aktivira prigodno, npr. za Dan mačaka i postiže velik uspjeh na društvenim mrežama gdje se pod tagom #UberKittens redovno objavljuju slike privremenih udomitelja s mačićima.  Iako sva zarada navodno ide azilima, u jednoj takvoj akciji u SAD-u udomljeno je tek šest mačića, prenio je Mirror.

Ovih dana opcija je aktivirana i u Australiji, no unatoč plemenitoj namjeri, udruge za zaštitu životinja i njihovi simpatizeri nisu previše oduševljeni te su doveli u pitanje trenutnu dobrobit mačića s obzirom na to da su mačke poznate kao izrazito samodostatne životinje te da se ponudom samo lijepih mačića diskriminiraju starije mačke.  

Iz Ubera pak tvrde kako nema mjesta brizi jer se mace tretira kraljevski, a potencijalne udomitelje bira prema prethodnom upitniku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....