Obavijesti

Tech

Komentari 27

Korak bliže životu? Europa je sličnija Zemlji nego smo mislili

Korak bliže životu? Europa je sličnija Zemlji nego smo mislili
1

Nova studija NASA-e analizirala je kemijski sastav Europe i znanstvenici su otkrili kako proizvodnja kisika u oceanima Zemlje i Europe premašuje proizvodnju kisika za točno 10 puta.

VIDEO

Kad tražimo lokaciju u Sunčevu sustavu na kojoj se još mogao razviti život, često se spominje Jupiterov mjesec Europa. Nova analiza pokazuje da jedno od budućih svemirskih odredišta ima oceane koji su još sličniji našima nego smo mislili.

Nova studija NASA-e analizirala je kemijski sastav Europe i znanstvenici su otkrili kako proizvodnja kisika u oceanima Zemlje i Europe premašuje proizvodnju kisika za točno 10 puta. Ta sličnost potaknula je rasprave o mogućnosti da oceani imaju sličnu ulogu u razvoju života kao što su imali na Zemlji. 

- Kruženje kisika i vodika u oceanima bilo bi važan ključ za kemijske prilike u oceanu na Europi i bilo kakav život koji se tamo možda razvio, baš kao i na Zemlji  - navodi autor studije Steve Vance.

Naravno, ovo je dio velike slagalice i još je mnogo faktora u igri zbog kojih bi tamo razvoj života mogao biti jako otežan. Znanstvenici morau otkriti i kako kisik i vodik s elementima poput dušika i ugljika surađuju u vodama izvanzemaljskog svijeta. To će im pomoći da otkriju što točno znači sličnost koju su pronašli sa Zemljom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota
Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije