Tech

Komentari 96

Kraj za Windowse 7: Više nisu sigurni, evo što treba napraviti

Kraj za Windowse 7: Više nisu sigurni, evo što treba napraviti

Microsoft više ne nudi podršku i ažuriranja za stare Windowse 7. Oni će i dalje raditi, ali su sada puno nesigurniji. Da bi korištenje Windowsa bilo sigurno, najbolji savjet je nadogradnja na Windows 10 operacijski sustav

Windowsi 7 stigli su svome kraju. Nakon 11 godina, Microsoftov popularni operacijski sustav od danas više nema službenu podršku Microsofta.

Za korisnike to znači da Microsoft više neće nuditi ažuriranja i sigurnosne zakrpe za eventualne propuste te tehničku podršku. Windowsi 7 će i dalje raditi na vašem računalu, ali sada će biti puno nesigurniji te izloženi različitim virusima, drugim sigurnosnim prijetnjama i hakerskim napadima. 

Ova će promjena utjecati na stotine milijuna računala diljem svijeta koja su i dalje na Windows 7 operacijskom sustavu, prema NetMarketShare podacima. 

Noviji, i puno sigurniji, Windows 10 su najpopularniji sustav i nalaze se na 900 milijuna uređaja. Microsoft savjetuje korisnicima da se nadograde upravo na taj sustav ili da kupe novo računalo s Windows 10 sustavom, osobito ako imate računalo starije od tri godine. 

Pogledajte video