Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Kućicin dobri buvljak najbolji je projekt natječaja InspirAkcija

Od moždane stanice do intenet stranice: Nakon gotovo dva mjeseca žiri je odabrao pobjednika natječaja InspirAkcija kojem će Web.Burza izraditi interent stranicu

24sata
Video: 24sata

'InspirAkcija: Od moždane stanice do internet stranice' online je natječaj kojem je cilj bio poticanje inovativnih ideja i korisnih web projekata. U skoro dva mjeseca kroz ruke žirija prošlo je 128 projekata koje ste prijavili za natječaj, a 20 najboljih prošlo je u polufinale. Čitatelji su glasali i odabrali najboljih sedam projekata. 

Autori najboljih projekata imali su priliku još jednom prezentirati svoje projekte žiriju, ali i odgovoriti na pitanja koja nisu bila dobro razrađena u prijavama poput održivosti projekta i njegovog kasnijeg vođenja. Najboljim projektom proglašen je Kućicin dobri buvljak.

- Kućicin dobri buvljak pobijedio je po svim kriterijima koji su se ocjenjivali i utoliko je posao žirija bio jako lagan. Vrlo sam zadovoljan što je baš ovaj projekt pobijedio zato što svojom idejom pogađa točno ono što smo InspirAkcijom htjeli postići (društveno koristan, projekt koji podiže kvalitetu života, a u isto vrijeme održiv) - rekao je Vanja Bertalan iz Web.Burze.

Ovaj humanitarni online buvljak osmišljen je pod krilaticom 'Pretvori staru kramu u dobru karmu' i djeluje po principu razmjene gdje se donatori rješavaju dobrih, ali njima nepotrebnih stvari ili poklanjaju svoje usluge, koje preuzimaju 'kupci'. No, umjesto klasičnog plaćanja prodavaču, 'kupci' bi dogovoreni iznos uplatili udruzi po vlastitom izboru i tako poduprli njezin rad. 

Projekt je već aktivan na Facebook stranici Kućicin dobri buvljak, a autori prelazak na internet stranicu vide kao sljedeći korak i priliku za širenje humanitarnog buvljaka. 

- Veseli nas da je žiri među 128 prijavljenih projekata naš prepoznao kao najbolji. Pobjedi smo se nadali jer vjerujemo u ideju, a nakon testne faze na Facebooku i odličnih reakcija ljudi osjećali smo da projekt jednostavno mora uspjeti. Ovo je tek početak, slijedi onaj najvažniji dio – realizacija. Siguran sam da ćemo s WebBurzom i 24sata kao partnerima u ovom projektu napraviti dobar posao i podići projekt na jednu novu razinu - rekao je Boris Miletić.

O pobjedniku je odlučivao žiri sastavljen od predstavnika struke, u kojem su bili, Krešimir Macan, Anđela Buljan Šiber, Vuk Ćosić, Ivan Brezak Brkan, Marko Dugonjić, Matejka Paladin, Vanja Bertalan.

Pobjedniku natječaja Web.Burza besplatno će izraditi internetsku stranicu. Nastavite pratiti pobjednički projekt, a donosit ćemo vam i novosti u izradi njihove stranice.

Sve o InspirAkciji čitajte na 24sata.hr/inspirakcija.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message