Obavijesti

Tech

Komentari 37

Lopov s iPhonea prepisao sve brojeve na 11 listova i vratio ih

Vlasnik telefona poslao je prilično prijeteću poruku lopovu, koji je rukom prepisao skoro 1000 brojeva i vratio ih zajedno sa SIM karticom. iPhone je odlučio zadržati

VIDEO

Kineski lopov strpljivo je na 11 listova papira prepisao gotovo 1000 kontakata iz iPhonea kojeg je ukrao muškarcu u taksiju. Sve brojeve, uredno prepisane, vratio je vlasniku, objavili su kineski mediji u ponedjeljak.

Džepar je najvjerojatnije ukrao telefon Zou Binu dok je s njim podijelio taksi, prenosi AFP. Zou je u telefonu imao skoro 1000 brojeva, ali nije imao sigurnosnu kopiju, poput milijuna drugih korisnika. Njemu je veći problem bio gubitak podataka od gubitka samog telefona.

- Znam da si ti muškarac koji je sjedio kraj mene. Možeš biti siguran da ću te pronaći - napisao je u poruci koju je poslao lopovu. 

- Pogledaj kroz moj imenik i vidjet ćeš kakvim se poslom bavim. Vrati mi telefon na moju adresu ako znaš što je dobro za tebe - stajalo je u poruci.

Najvjerojatnije je ovakva prijeteća poruka i natjerala lopova da uredno prepiše sve brojeve i vrati ih muškarcu. Kako prenosi AFP, Zou radi u ugostiteljstvu, za koje se u Kini vjeruje da je povezano s bandama.

Par dana kasnije stigao mu je paket sa SIM karticom i 11 stranica brojeva što ga je prilično šokiralo. 

- Trebalo bi dosta samo da napišem brojeve od 1 do 1000, a pogotovo još imena i telefonske brojeve. Vjerujem da je lopovu ruka prilično umorna - rekao je Zou. Bez telefona je ostao ranije ovog mjeseca na vožnji između Yiyanga i Changshe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno