Obavijesti

Tech

Komentari 2

Lov na velike nagrade: Tražimo najbolje u stvaranju inovacije

Lov na velike nagrade: Tražimo najbolje u stvaranju inovacije
1

Pobjednici će dobiti 40.000 kuna i sudjelovanje na WBAF Take Invest Summitu 2018. godine. Drugoplasirani tim osvojit će 20.000 kuna, a trećeplasirani paket top gadgeta na tržištu

VIDEO

Najbolji kreativci i programeri u Hrvatskoj imat će 14. i 15. listopada u HUB385, jedinstvenu priliku da u samo 24 sata pokažu što znaju i koji je rezultat njihova rada, i to na 24sata Hackathonu powered by Vipnet.

>>> Prijavite se ovdje

VIDEO

Nagrađujemo čak tri tima, a pobjednici će dobiti 40.000 kuna i sudjelovanje na WBAF Take Invest Summitu 2018. godine. Drugoplasirani tim osvojit će 20.000 kuna, a trećeplasirani paket top gadgeta na tržištu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:58

- Hackathon nam omogućuje da upoznamo mlade i perspektivne talente, ali i start upe s kojima možemo potencijalno razvijati nove proizvode i usluge. To je scenarij u kojem svi dobivaju - rekao nam je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja u Vipnetu.

vip

Govoreći o natjecanju, Skender je rekao kako ne žele nikoga ograničavati, ali se nadaju i pozivaju što veći broj studenata različitih smjerova, poput dizajna, marketinga ili psihologije, a ne isključivo informatičara, iako će svaki tim morati imati barem jednog programera. Tijekom natjecanja u HUB385 imat će pomoć mentora, a svi će morati napraviti algoritam koji će moći prepoznati složene obrasce ponašanja u masi podataka.

- On će morati učiti iz njih i stvarati predikcije u realnom vremenu, a pobijedit će tim koji napravi najbolji analitički model - rekao je Luka Postružin, rukovoditelj poslovne inteligencije i razvoja skladišta podataka.

vip

Na pitanje što big data i strojno učenje znače samom korisniku, Vipnetov voditelj korisničke analitike Marin Marić ponudio je primjere u kojima bi nam televizija mogla ponuditi baš onu seriju koja će nas opustiti petkom ili da nam pri kraju ugovora stigne personalizirana ponuda od operatera koja potpuno odgovara našim korisničkim navikama i potrebama.

- U Vipnetu vidimo priliku na tom području prvenstveno u mogućnosti da kroz praćenje i obradu podataka u stvarnom vremenu korisnicima pružimo personalizirano iskustvo korištenja naših usluga - rekao je Marić.

vip

Na pitanje o tome mogu li na ovakvom tipu natjecanja naći ozbiljne radnike Skender dodaje kako se ovdje prije svega okupljaju mladi, perspektivni i visoko motivirani ljudi koji su se spremni udružiti i fokusirano raditi radi ideje u koju vjeruju. Naglasio je i kako je Vipnet bio start up prije 18 godina, a da tu start up kulturu njeguju i danas.

- Hackathoni omogućuju kompanijama s resursima i znanjem da se povežu s talentiranim pojedincima, start upima i ostalim kreativcima, od čega svi imaju koristi - rekao je Skender i dodao da mogućnost prepoznavanja talentiranih pojedinaca igra veliku ulogu, ali da je tu važna i razmjena znanja, iz čega se može razviti poslovna suradnja.

- Organizacijom 24sata Hackathona želimo razbiti paradigmu velikih korporacija kao zatvorenog i sporog sustava i iskoristiti priliku da okupimo talentirane studente, start upe i entuzijaste koji su željni afirmacije i stvaranja novih inovativnih rješenja na hrvatskom tržištu - kaže Skender. Pojasnio je i da se “big data” projekti kao dio digitalne transformacije Vipneta odvijaju s glavnim ciljem podizanja standarda kvalitete i održavanja liderske pozicije u regiji po pitanju korisničkog iskustva.

- Studentsku i start up zajednicu vidimo kao idealnog partnera koji znanjem može dati novi pogled na samu percepciju i želju korisnika, uvidom u našu kompleksnu arhitekturu i procese - rekao je Skender.

Uz Vipnet, partner 24sata Hackathona je Raiffeisen banka.     

Mi znamo koja su zanimanja iz budućnosti     

Upiremo prstom u probleme. Ne bojimo se reći tko su krivci za loš sustav. Ali izvlačimo najbolje iz hrvatskog školstva: sjajne đake, motivirane profesore. U rubrici Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska već gotovo tri godine 24sata pišu o školstvu. Sad je vrijeme za korak dalje.

U Obrtničkoj komori u Zagrebu 24sata i partneri 12. listopada pripremaju najveću hrvatsku konferenciju o obrazovanju. O gorućim problemima u sustavu govorit će, jedni za drugim, najugledniji hrvatski znanstvenici, najvažnija imena iz sustava obrazovanja, najbolji studenti i profesori, najeminentniji poslodavci, strani stručnjaci... Glavni cilj konferencije je na jednome mjestu prvi put okupiti sve relevantne skupine vezane uz obrazovanje. U nizu predavanja i panel rasprava želimo na konkretnim primjerima i iskustvima ukazati na probleme u našem školstvu. Raspravljat ćemo o tome kakve studente šaljemo iz obrazovnih ustanova, odgovoriti na pitanja jesu li spremni za suvremeno tržište rada, kako školovati fleksibilne studente, kako generirati promjene u sustavu. Želimo potaknuti što veću raspravu o obrazovanju i budućnosti Hrvatske.

Cilj nam je ponuditi odgovore i staviti naglasak na zanimanja budućnosti. Objasniti zašto su važna tehnička područja i zašto moramo digitalizirati našu djecu. Matematika, znanost, tehnologija, informatika... Stručnjaci se slažu, to su predmeti budućnosti i krajnje je vrijeme da uhvatimo vlak za 21. stoljeće. U sklopu konferencije organizirali smo i speed dating, na kojem će studenti moći razgovarati s poslodavcima, ostaviti svoj životopis, dobiti šansu za zaposlenje...

Obrazovanje je zalog za budućnost cijelog društva.

Ovim putem pozivamo sve studente da nam se pridruže na konferenciji. Partneri konferencije su FOI, WBAF, Raiffeisen banka, Vipnet, HEP.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle