Obavijesti

Tech

Komentari 11

Luka “Lavvek” Črneli : 'Svi bi htjeli biti pro gameri, a ne bi promijenili ništa'

Luka “Lavvek” Črneli : 'Svi bi htjeli biti pro gameri, a ne bi promijenili ništa'
3

U četiri godine A1 Adria League osvojio je pet drugih mjesta u dvije igre, ali trofej mu je uvijek dosad izmaknuo. Sada će u osmoj sezoni imati novu priliku podići trofej s ekipom Flow

VIDEO

Luka “Lavvek” Črneli dobro je poznato ime na domaćoj esport sceni. Bio je jedan od najboljih Hearthstone igrača u regiji, a danas je to isto u Brawl Starsu, iako je njegova igračka karijera počela i ranije. U četiri godine A1 Adria League osvojio je pet drugih mjesta u dvije igre, ali trofej mu je uvijek dosad izmaknuo. Sada će u osmoj sezoni imati novu priliku podići trofej s ekipom Flow. Osim što se uspješno natječe u esportu, Luka završava studij IT menadžmenta i streama puno vrijeme. 

Od druge sezone se natječeš u A1 Adria League. Prvo u Hearthstoneu, zatim u Brawl Starsu. Odigrao si puno mečeva u međuvremenu, često bio i blizu pobjede. Što se sve kod tebe promijenilo u tom periodu?

- Moj put u A1 Adria League krenuo je još davnih dana u Hearthstoneu tako da mogu reći da sam već veteran ovog natjecanja. Broj mečeva je ogroman, ali nažalost broj osvojenih titula nije! U tom periodu promijenilo se puno toga, od same igre koju igram do toga da sam sad i YouTuber i streamer, a uskoro i završavam fakultet.

Bez obzira na odlične rezultate nikada nisi osvojio A1 Adria League. Stvara li ti to dodatan pritisak posljednjih sezona natjecanja?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Da, kao što si spomenuo, toliko sezona A1 Adria League, a ja još nisam osvojio nijednu. U Hearthstoneu sam bio drugi, pa onda u Brawl Starsu također četiri  sezone zaredom na drugom mjestu. 

Ne bih rekao da mi to stvara dodatan pritisak, ali ova sezona bi napokon mogla biti ta u kojoj uzimam titulu. Nedavno sam se vratio aktivnije u natjecateljske Brawl Stars vode. Tim igra odlično i svi nas s razlogom smatraju favoritima ovogodišnjeg izdanja lige.

Tvoj tim se plasirao na Clash of Leagues u Salzburgu, ali ti nisi mogao sudjelovati na završnici?

- Uf, definitivno za nas najveće natjecanje na kojem smo sudjelovali. Nakon više od dvije godine napokon se održao iI LAN event s četiri najjača teama ovog djela Europe. Nažalost, zbog privatnih obaveza nisam bio na samom eventu, ali moji suigrači su bili tamo. 

Iz doživljaja koje su prepričavali stvarno se dalo osjetiti da je svima nedostajalo ovakve vrste natjecanja. Velika je razlika igrati iz udobnosti svoje sobe ili igrati na tako velikom eventu. Nadamo se da će se situacija s koronavirusom uskoro primiriti i da ćemo imati što više natjecanja uživo.

Osim natjecateljskog igranja, streamaš, studiraš, družiš se... Kako uspijevaš kombinirati sve te obaveze?

Što se tiče natjecateljskog djela, u zadnjih godinu dana nisam bio toliko fokusiran na to zato što mi ostale obaveze nisu dozvoljavale. Kako se sad bliži kraj studija, opet sam se malo aktivnije vratio u competitive i nadam se da će iduća godina biti još bolje za mene što se tiče natjecanja. 

Uvijek sam bio osoba koja si je znala rasporediti vrijeme i prioritete tako da nikad nisam imao problema kombiniranjem obaveza, streaminga, videa i studiranja. Kad radiš ono što voliš uvijek nekako nađeš vremena za to.

Što bi poručio mlađima koji te prate, kako da organiziraju svoje vrijeme da sve stignu?

- Apsolutno se može. Mislim da je najvažnije napraviti prioritete, gdje normalno škola ili faks moraju biti na prvom mjestu. Nakon što se odrade te obaveze ostaje dovoljno vremena za sve.

Primjetno je da većina mladih troši više od tri ili četiri sata dnevno na scrollanje po Instagramu, TikToku i ostalim društvenim mrežama, a u isto vrijeme htjeli bi biti streameri, profesionalni igrači i ostalo. Iz osobnog iskustva znam da ako nešto želiš to i možeš, samo je bitan način na koji tome pristupaš. Sve sto želiš nosi i neka odricanja, a ovih dana je primjetno da bi svi htjeli biti pro gameri, a ne bi promijenili ništa. 

Trenutno držite prvo mjesto u osmoj sezoni A1 Adria League, a promijenili ste i ime iz Salada de Frutas. Kakva su očekivanja i predviđanja do kraja sezone? Tko će vam biti najteži protivnik do titule?

- Tako je. U finalu A1 Adria League predstavljat ćemo organizaciju Flow. Ova sezona dobili smo četiri najjača regionalna tima u veliko finale i mislim da će puno toga ovisi o pripremi za pojedine mečeve. Očekivanja su osvajanje lige, ali znamo da to neće biti lagan posao. Omerta i Winx su pokazali kroz kvalifikacije da su jako dobre ekipe, a i Lighting Strike je bio sve bolji i bolji kako se sezona približavala kraju. Za najtežeg protivnika na turniru izdvojio bih Winx Club. Svakako mislim da naše pripreme idu u jako dobrom smjeru te da ćemo opravdati ulogu favorita i doći do titule, koja bi za mene bila prva.

Finale osme sezone A1 Adria League održat će se od 17. do 21. Studenog u sklopu Reboot Online Games Weeka.. Luku i njegov tim možete gledati prvi dan završnice, već u srijedu na svim službenim kanalima natjecanja, a čitavi raspored bit će objavljen na službenoj stranici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje