Obavijesti

Tech

Komentari 18

Ništa od lansiranja u četvrtak, sljedeća prilika tek u nedjelju

Ništa od lansiranja u četvrtak, sljedeća prilika tek u nedjelju
5

Zbog loše vremenske prognoze, prva sljedeća prilika za lansiranje kapsule iz koje će s 36,5 kilometara prema Zemlji iskočiti Felix Baumgartner, bit će tek u nedjelju

VIDEO

Felix Baumgartner drugi dan zaredom je morao odgoditi planirani skok s ruba svemira zbog vjetra. Zbog istog razloga otkazali su misiju i u utorak. Kako kažu iz Red Bulla, u naglom naletu vjetra balon se zarotirao oko nosača kapsule. U kontroli misije odmah su prekinuli lansiranje jer nisu znali u kakvom je stanju balon te više nije bilo prihvatljivo da ga se koristi za lansiranje letjelice u kojoj je čovjek. 

Baumgartnerov brat Gerald kasnije je na TV-u rekao kako je opasnost bila prevelika te je prekid bio razumna odluka, piše Bild. Majka austrijskog skakača je pak rekla kako jedva čeka da Felix skoči zbog "mira u kući". 

Uz problem s vjetrom, cijelu misiju u utorak su odgađali i problemi s kvarom jednog od dva radija u kapsuli te problem sa samom kapsulom. 

Nakon propalog dana, Felix Baumgartner je rekao kako je optimističan da će dobiti priliku srušiti 52 godine stari rekord Joea Kittingera. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad mi je Art Thompson (šef misije) rekao da se sve otkazuje, mislio sam da se radi o šali. Nisam vjerovao jer mi se činilo da je sve idealno, no ja sam bio u kapsuli. Želim da se ovo dogodi ove godine. Došli smo do ovog trenutka i nema povratka. Tu smo, imamo helij i spremni smo. Hoće li to biti sutra ili sljedeći tjedan, nije toliko bitno - izjavio je Felix. 

Meteorolog Don Day u srijedu poslijepodne se sastao s timom kako bi razmotrili moguće termine za lansiranje, a na sastanku su odlučili kako u četvrtak neće pokušavati lansirati kapsulu zbog loše vremenske prognoze. Prva sljedeća prilika za Baumgartnerov let s ruba svemira bit će u nedjelju. 

Felixa Baumgartnera u kapsuli će balon punjen helijem podići do visine od 36,5 kilometara. Nakon oko dva i pol sata uspona, Austrijanac bi trebao izaći iz kapsule te skočiti nazad prema Zemlji. U tom letu on će oboriti nekoliko rekorda, a jedan od njih je i najveća brzina koju će postići ljudsko tijelo u slobodnom padu. Uz probijanje brzine zvuka, Baumgartner bi trebao i imati najduži let u slobodnom padu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle