Tech

Komentari 18

Mercedes redizajnirao omiljenu igračku bogatih, impresivni CLS

Mercedes redizajnirao omiljenu igračku bogatih, impresivni CLS

Automobil donosi agresivniji sportski dizajn, pogotovo na prednjem dijelu. Ponuda modela proširena je najnovijom generacijom dizelskih motora s blagim hibridnim sustavom.

Jedan od najprestižnijih modela Mercedesa je obnovljen. Uz oštriji dizajn i više individualizacije automobil u prodaju stiže već ovog mjeseca, dok se prve isporuke očekuju u srpnju. 

Na prednjem dijelu auto donosi novi izgled zahvaljujući promijenjenoj maski i braniku. Straga su promjene vrlo diskretne. Unutrašnjost je nadograđena s dodatnim kožnim i ukrasnim elementima, kao i novom generacijom upravljača.

 

Ponuda modela proširena je najnovijom generacijom dizelskih motora s integriranim starterom-generatorom. Dizelski motori razvijaju od 194 do 330 KS, a benzinski 299 i 367 KS. Vrh ponude predstavlja također benzinski Mercedes-AMG CLS 53 4MATIC+ s 435 KS koji do 100 km/h stiže za 4,5 sekundi. 

Mogućnosti individualizacije su ogromne. čak 250 stručnjaka u Mercedes-Benz Designo odjelu u gradu Sindelfingen mogu po želji transformirati model CLS u posve osobno vozilo. Odabir je također proširen, a novinu predstavljaju specijalne boje Jupiter crvena, kašmir bijela magno i smaragd zelena. Ponudit će se i Mercedes-AMG model ograničene serije od samo 300 primjeraka. 

Od predstavljanje prve generacije ovog auta 2004. godine prodano je čak 450.000 primjeraka CLS-a, a kupci ga najrađe kupuju zbog dizajna. Cijene obnovljenog CLS-a još se ne znaju.