Obavijesti

Tech

Komentari 3

MG Motor stigao na hrvatsko tržište: Glavni aduti su im niska cijena i sedam godina jamstva

MG Motor stigao na hrvatsko tržište: Glavni aduti su im niska cijena i sedam godina jamstva
12

Prodaja počinje 1. srpnja,a do kraja godine u regiji će tvrtka otvoriti 20 prodajno-servisnih centara. Uz cijenu kupce bi trebala privlačiti i činjenica da, za razliku od većine konkurenata, mogu vrlo brzo isporučiti auto

VIDEO

Marka MG se nakon 18 godina vrača u Hrvatsku. Uvoznik Grand Automotive Adriatic predstavio je ambiciozan plan uvođenja branda na tržište Adriatic regije (Hrvatska, Slovenija, Srbija, BiH, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Albanija) u 2022.  otvaranje 20 prodajno-servisnih centara do kraja godine. U 2023. godini, plan je povećati broj prodajno-servisnih mreža na 40. Prodaja u Hrvatskoj počinje 1. srpnja. 

Ulazak MG-a u hrvatsku mogao osjetno promijeniti odnos moći i ljestvice najprodavanijih auta u Hrvatskoj jer radi se o ozbiljnoj marki iza koje stoji ogroman kineski kapital, mnogo iskustva i široka ponuda modela po vrlo povoljnim cijenama. MG će svojim cijenama postati jedna od najjeftinijih marki u Hrvatskoj, a to je na našem tržištu vrlo bitno. Dodatni adut je i jedno od najboljih jamstva na tržištu - sedam godina ili 150.000 kilometara. 

MG Motor automobilska je marka osnovana 1924. u Velikoj Britaniji. Nakon što su u svojoj ranijoj fazi ispisali povijest s više od 40 brzinskih rekorda tvrtka je kroz desetljeća stagnirala, često mijenjala vlasnike da bi 2006. godine propala zajedno s Roverom u čijem je vlasništvu tada bila. 

Propalu tvornicu i pravo na korištenje imena MG odmah je kupio kineski Nanjing Automobile. Njih je pak ubrzo nakon toga kupila velika SAIC Motor grupacija te je MG tako završio u vlasništvu jednog od najmoćnijih proizvođača automobila na svijetu. Tako je počela i njihova renesansa prema tvrtki koja je danas prisutna na pet kontinenata i 39 država svijeta. Koliko napreduju dobro oslikavaju i idući podaci. Un U 2017. tvrtka MG Motor postala je najbrže rastući brand u Velikoj Britaniji, Tajlandu, Čileu i Australiji. Rast je nakon toga još dodatno ubrzan, pogotovo u Europi gdje prodaja od 2020. raste gotovo eksponencijalno. U protekle dvije godine, tvrtka MG Motor otvorila je više od 400 prodajno servisnih salona.

MG EHS.

Grand Automotive jedna je od vodećih automobilskih grupacija u Hrvatskoj. Do sada su prodavali Ford i Hyundai, a  od 2022. će se tim markama pridružiti i MG. Ponuda ovog proizvođača vrlo je bogata i cjenovno povoljna stoga ne čudi da uvoznik u regiji već ove godine namjerava prodati respektabilnih 2000 automobila. 

Osnovni model u ponudi je mali SUV B-segmenta MG ZS. Automobil dugačak 432 cm nudi se s dva benzinska motora (106 i 111 KS), najprostraniji je u klasi s dobrom ponudom prostora u kabini i prtljažnikom od 448 litara. Uz bogatu serijsku opremu ovaj model košta 139.200 kuna i trebao bi biti najveći prodajni adut marke u Hrvatskoj. 

MG ZS EV je električna verzija ranije spomenutog automobila. Nudi se s baterijama od 50,3 kWh (Standard Range) i 70 kWh (Long Range), a doseg mu je 320 do 440 kilometara. Automobil je prvi električni SUV u takozvanom B-segmentu koji je dobio pet zvjezdica za sigurnost na Euro NCAP-ovom testu. Long Range varijanta razvija 156 KS, dok je izvedba Standard Range nešto snažnija s 177 KS. I ovom modelu je cijena veliki adut jer uz državne poticaje pada na manje od 192.300 kuna (262.300 kuna bez poticaja), dakle gotovo na razinu nekih konkurenata s konvencionalnim motorima.  

Model MG5 Electric je prvi električni karavan C-segmenta na svijetu. Automobil dugačak 460 centimetara nudi obilje prostora i baterije kapaciteta 50,3 i 61,1 kWh. Verzija s većom baterijom ima 156 KS, a ona s manjom 177 KS. Doseg je 320 i 400 kilometara. Ubrzanje do 100 km/h traje 8,3 sekunde, a maksimalna brzina je ograničena na 185 km/h. Cijena je 257.900 kn bez poticaja (187.900 kuna uz poticaje). 

U ponudi je i MG EHS Plug-in Hybrid, veliki SUV C-segmenta dugačak 475 centimetara. On ima 258 KS i do 100 km/h ubrzava za sportskih 6,9 sekundi. Električni doseg ovog automobila je 52 kilometara. Potrošnja prema WLTP-u je 1,8-litara na 100 kilometara. Cijena iznosi 288.390 kn (248.390 kuna uz poticaje).

Posljednji model u ponudi je MG Marvel R Electric koji je vrh ponude marke. Izuzetno luksuzni auto ima dodirni zaslon od čak 19,4 inča, dva ili tri električna motora, 180 ili 288 KS i stražnji pogon ili pogon na sve kotače. Obje verzije koriste bateriju od 70 kWh, a doseg vožnje kreće se od 370 do 402 km. Snažnija verzija do 100 km/h ubrza za 4,8 sekundi i može voziti 200 km/h. Atraktivno dizajnirani SUV je dugačak 467 centimetara i košta od 382.900 kuna (312.900 kuna uz poticaje). 

Svi potpuno električni modeli MG-a opremljeni su vrlo zanimljivom i nadasve praktičnom funkcijom dijeljenja električne energije iz svoje baterije (Vehicle-to-Load). Drugim riječima, MG5 može služiti kao izvor napajanja za uobičajene potrošače koje obično spajamo na kućnu utičnicu. Energije u bateriji ima dovoljno da nekoliko dana zadovolji potrebe čitavog kućanstva. 

MG5 Electric.

Uz vrlo konkurentne cijene MG ima još jednu prednost koja će im pomoći da nađu dosta kupaca. Naime, za razliku od velike većine konkurenata trenutno nemaju problema s isporukama te se naručeni automobili mogu dobiti vrlo brzo što će nekim kupcima biti presudno. Po svemu se čini da će MG postati jedna od uspješnijih marki na našem tržištu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh
NUDE INOVATIVNA AI RJEŠENJA

Isprobali smo: Honor Magic 6 Pro s top baterijom i kamerom puca na sam svjetski vrh

Honor je u Magic 6 Pro ubacio svoje najjače adute i napravio telefon odličnog dizajna koji ima impresivnu bateriju

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'
ukupno 1850 kvadrata

FOTO Rimac otvorio novi pogon u Ujedinjenom Kraljevstvu: 'Zaposlit ćemo preko 70 ljudi'

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica