Tech

Komentari 0

Ministarstvo: Oni koji se nisu uspjeli prijaviti, imaju još šanse

Ministarstvo: Oni koji se nisu uspjeli prijaviti, imaju još šanse

Probni virtualni esej iz hrvatskog jezika pisalo je više od 11.500 maturanata. Njih oko 1500 se zbog tehničkih problema nije uspio ni prijaviti, a iz MZO poručuju, link je na stranicama NCVVO-a, probajte opet

Hvala svim maturantima koji su danas svojim sudjelovanjem u pisanju probnog online eseja utabali put za online državnu maturu jednoga dana, poručila je na svome Facebook profilu ministrica Blaženka Divjak.

Više od 11.500 maturanata u utorak je do 15 sati predalo svoj prvi virtualni esej iz hrvatskog jezika na testu državne mature. Kako javljaju iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, 13.180 maturanata uspješno je popunila prijavu za sudjelovanje, no zbog problema s pristupanjem sustavu, nisu svi uspjeli esej i napisati. Oko 200 učenika koristilo je prilagodbu tehnologije.

- Najveći broj maturanata koji nije uspio pristupiti pisanju današnjeg probnog eseja nije u potpunosti popunio prijavu za sudjelovanje (npr. nedostajao je odabir A ili B razine), a manji dio njih imao je tehničkih poteškoća (npr. s kućnim internetom) ili je odustao od pisanja eseja - navode iz MZO.

Napominjemo kako je cilj probnog online eseja testirati mogućnosti online provedbe državne mature i pomoći učenicima da se što kvalitetnije pripreme za ispit državne mature iz Hrvatskoga jezika. Riječ je o testnom sustavu te ćemo sve prijavljene poteškoće analizirati i naučene lekcije primijeniti u budućem radu - navodi se u priopćenju MZO.

Podsjetimo, obavezni predmeti ovogodišnje državne mature, A i B razina, polagat će se od ponedjeljka 8. lipnja do srijede 24. lipnja, a izborni predmeti polagat će se od četvrtka 25. lipnja do petka 3. srpnja.

PRIJAVA ISPITA: 1.12.2019. – 15.2.2020.
OBJAVA REZULTATA: 13.7.2020.
ROK ZA PRIGOVORE: 15.7.2020.
KONAČNA OBJAVA REZULTATA: 20.7.2020.
PODJELA SVJEDODŽBI: 22.7.2020.