Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
113 komentara

Možda nas zovu izvanzemaljci, ali smo 'preglupi' da se javimo

Nathalie Cabrol iz SETI instituta vjeruje da ćemo za naših života u Sunčevu sustavu otkriti mikrobiološke oblike života, ali i neku novu 'Zemlju' u svemiru

Foto: Thinkstock

Napredna izvanzemaljska civilizacija možda nas i pokušava kontaktirati, ali unatoč našim naporima sve  bi te poruke mogle prolaziti kraj nas jer još nismo dovoljno razvijeni da bi ih prepoznali. Barem tako tvrdi Nathalie Cabrol koja vodi potragu za izvanzemaljcima na SETI institutu. 

Za Daily Mail je rekla da smo sve bliže pronalasku mikrobioloških oblika života u Sunčevu sustavu i inteligentnog života u svemiru. Ona vjeruje da ćemo za naših života otkriti jednostavne izvanzemaljske organizme te repliku našeg planeta u svemiru. 

- Pogledajte koliko smo napredovali u proteklih 100 godina. Ako postoji i civilizacija koja je samo 1000 godina starija od nas, tko zna kakve bi tehnologije i oblike komunikacije mogli koristiti - rekla je Cabrol. Dodaje kako je ovo tek 'grebanje po površini' te da svemir gledamo iz našeg kuta i postavljamo pitanja kao što bi ih mi postavljali. 

Wikipedia/Linkedin | Autor: Wikipedia/Linkedin Foto: Wikipedia/Linkedin

Potraga za izvanzemaljskim oblicima života trenutno se temelji na radijskim i optičkim signalima, a Cabrol kaže da bi to moglo biti uzaludno.

- Nadamo se da su imali razvoj kao i mi, ali mogući su i drugi načini - rekla je. Dodaje kako se treba osloniti na maštu i razvijati nove pravce istraživanja. Kao primjer je navela i učinke koje neka civilizacija ostavlja na planet pa bi mogli tražiti planet koji nije u ravnoteži s okolišem, odnosno tražiti tragove u atmosferi kojih ne bi trebalo biti tamo. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message