Tech

Komentari 51

Musk: Umjetna inteligencija će biti povod za Treći svjetski rat

Musk: Umjetna inteligencija će biti povod za Treći svjetski rat

Nakon što je Vladimir Putin rekao da će svijetom vladati onaj tko prvi postane vodeći na polju umjetne inteligencije, oglasio se i Elon Musk koji brine da bi to moglo biti povod za Treći svjetski rat

Elon Musk je više puta govorio o svom strahu od umjetne inteligencije, a u ponedjeljak je na Twitteru napisao i kako će borba za nadmoć na području umjetne inteligencije na nacionalnim razinama najvjerojatnije biti povod za Treći svjetski rat. 

Spomenuo je pritom Kinu i Rusiju kao zemlje koje su jake na području informatike. Šef Tesle i SpaceX-a je rekao i kako taj rat možda ne bi poveli vođe država, već sama umjetna inteligencija - ako odluči da bi preventivni udar bio najbolji put do pobjede.

Njegovu reakciju potaknula je izjava ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je rekao kako će svijetom vladati onaj tko postane vodeći na polju umjetne inteligencije. Putin je dodao kako je AI budućnost, ne samo za Rusiju, već za čovječanstvo. 

Musk se u svojoj Twitter raspravi dotaknuo i Sjeverne Koreje, pa je napisao da bi lansiranje nuklearne bombe bilo samoubojstvo za vodstvo te zemlje. Kaže i da bi Sjeverna Koreja trebala biti nisko na listi briga za opstanak civilizacije, jer zemlja nema takve saveze koji bi polarizirali svijet.