Obavijesti

Tech

Komentari 0

MUZZA festival znanosti opet je u Zagrebu: Vikend provedite uz zanimljive novosti iz budućnosti

MUZZA festival znanosti opet je u Zagrebu: Vikend provedite uz zanimljive novosti iz budućnosti
1

Ovogodišnje izdanje festivala "Smart Future" možete posjetiti na Zagrebačkom velesajmu ovaj vikend, od 19. do 21. svibnja, od 10 do 19 sati. Ulaz je besplatan

VIDEO

Drugi po redu MUZZA tjedan znanosti, na veliko veselje djece i mladih, ali i odraslih, vodi vas u svijet znanosti od 19. do 21. svibnja 2023. u paviljonu 10a Zagrebačkog velesajma od 10 do 19 sati.

Ovogodišnje izdanje nosi naziv "Smart Future". Čak 40 partnera predstavit će najnovija dostignuća iz znanosti, budućnosti iz STEM područja te iz humanističkih, prirodnih i društvenih tema. U tri dana će se održati i devet panela na temu Smart Future.

Ulaz na MUZZA tjedan znanosti je besplatan za sve posjetitelje. Tjedan znanosti je novo iskustvo za djecu, mlade i studente, okuplja akademsku i tehnološku zajednicu te gospodarstvenike, a kroz interaktivno učenje i umrežavanje ostvaruje susrete sa znanstvenicima.

- Jako smo sretni što ćemo najvažnijoj publici, djeci i mladima, predstaviti ono najbolje od hrvatske znanosti. Smatramo da je jako važno u današnjem društvu promicati stvarne vrijednosti i stavljati naglasak na obrazovanje i znanost kao na stupove naprednog društva. Pozivamo djecu, mlade, njihove profesore i roditelje da nas posjete i uživaju u zabavnim aspektima znanosti - izjavila je Đurđica Protić, predsjednica udruge MUZZA.

Ovogodišnji MUZZA tjedan znanosti obuhvatio je sve relevantne teme i svrstao program u 14 područja: Pogled u svemir, Humanija – znanost o čovjeku, Superorganizam, Budućnost robota, Budućnost prometa, Mali znanstvenici, Senzacionalna znanost, Muzza LAB, E- LAB, Ekologija i klima, Filmska i medijska pismenost, Igrom do zdravlja, Biljni i životinjski svijet i Interaktivne radionice.

- Turistička zajednica grada Zagreba s veseljem podržava MUZZA tjedan znanosti. Ovom je događanju edukativnog i turističkog karaktera cilj promicanje znanosti i njezino približavanje djeci i mladima, a to je važno ne samo za građane grada Zagreba nego i za goste koji naš grad posjećuju upravo radi ovakvih manifestacija - izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.

MUZZA tjedan znanosti ove godine nudi posjetiteljima i devet panela na kojima će kompetentni sudionici govoriti o utjecaju koji tehnologija ima na sadašnjost i budućnost globalne zajednice. Na temelju dosadašnjeg razvoja mnogi se procesi mogu predvidjeti, pa će biti zanimljivo čuti kako budućnost promišljaju znanstvenici, istraživači, poduzetnici i edukatori.

Sudjelovat će akademik Bojan Jerbić - dipl. ing s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, predsjednik društva arhitekata Zagreb Tihomil Matković, dekanica Tehničkog veleučilišta prof.dr.sc. Jana Žiljak Gršić, dekan Fakulteta prometnih znanosti izv. prof.dr.sc. Marko Šoštarić, Mislav Malenica, predsjednik udruge CroAI i CEO Mindsmiths, predsjednik uprave Končar d.d. Gordan Kolak, Hrvoje Balen, CEO Algebre i predsjednik HUP-a ICT, Vjekoslav Majetić, inovator i CEO DOK-ING, izv.prof.dr.sc. Ana Sović Kržić, Fakultet elektrotehnike i računarstva, dr. sc. Lovro Palaversa i dr. sc. Vibor Jelić s Instituta Ruđer Bošković i te brojni drugi.

MUZZA tjedan znanosti prošle je godine posjetilo više od 9000 djece i mladih. S novom lokacijom te velikim povećanjem zanimljivih sadržaja i programa ovaj događaj za mlade I djecu pod nazivom “Smart Future” ne smijete propustiti.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici: www.muzza.hr i na društvenim mrežama: https://www.facebook.com/udrugamuzza

i

https://www.instagram.com/udrugamuzza/

Partneri projekta su: Turistička zajednica grada Zagreba, grad Zagreb, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Zaklada Hrvatska za djecu, Hrvatska udruga poslodavaca, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti, Sveučilište u Zagrebu Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Kineziološki fakultet Zagreb, Hrvatsko katoličko sveučilište, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Otvoreno učilište Algebra, Medicinski fakultet u Zagrebu i Hrvatski institut za istraživanje mozga, Hrvatsko društvo za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu, Klinička bolnica Sveti Duh, Institut Ruđer Bošković, Ericsson Nikola Tesla, Končar, Rimac, Tesla, Hrvatski prirodoslovni muzej, Tifološki muzej, Hoću knjigu, Ida Didacta, Plavi svijet, Fizika ekspress, Petica – igrom do zdravlja, Atos, Alert – full servis marketinška agencija, Zvona Catering, CircuitMess, Robokacija, Deloitte, FINA, Erste Card Club d.o.o. i Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković