Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
66 komentara

Najbolja na maturi: Fiziku i matematiku riješila bez greške

Moja priprema je trajala četiri godine i na ovo sada gledam kao na nagradu za godine marljivog rada, rekla je maturantica Iva Barać koja je matematiku i fiziku riješila bez greške

Foto: srednja.hr
66 komentara

Maturanti se na ovogodišnjoj državnoj maturi nisu proslavili rezultatima, a od svih maturanata čak 8748 imalo je negativnu ocjenu iz hrvatskog i/ili matematike. Lani je taj broj bio 7522. 

Samo jedna učenica iz dva predmeta ostvarila je stopostotni učinak, a to je bila Iva Barać iz III. gimnazije Split. Ona je matematiku A razine i fiziku riješila bez greške, prenosi Srednja.hr.

IZAŠLO 30.000 MATURANATA Čak 8748 negativnih ocjena na maturi: Rezultati najgori dosad

Ovaj bi joj uspjeh trebao donijeti i nagradu od 5000 dolara, koju dodjeljuje Marin Soljačić. 

- Bila sam iznenađena da sam jedina koja je iz dva predmeta imala stopostotni učinak jer je u prethodnim generacijama uvijek bilo više takvih - rekla je Iva Barać. Kaže da je njen uspjeh nagrada za kontinuirani rad. 

-  Teško bi se bilo pripremiti za ovakav rezultat na maturi u par mjeseci. Moja priprema je trajala četiri godine i na ovo sada gledam kao na nagradu za godine marljivog rada - rekla je maturantica koja je bila i sudionica državnih natjecanja iz matematike i fizike.

Tema: Bolje obrazovanje 2019.

Možda vas zanima i ovo:
Message