Tech

Komentari 7

Najbolje je riješio hrvatski i povijest: Maturant Danijel osvojio nagradu od 5000 eura

Najbolje  je riješio hrvatski i povijest: Maturant Danijel osvojio nagradu od 5000 eura

Pisao sam četiri mature, tri više razine obaveznih predmeta i povijest. Svaku sam položio s odličnim uspjehom. Za hrvatski i matematiku pripremao sam se rješavajući mature ranijih godina, kaže

Danijel Vukelja najbolje je na maturi riješio hrvatski jezik i povijest pa se time, no pun intended, upisao u povijest postavši prvi dobitnik Nagrade Ante Žužul u iznosu od 5.000 eura. Još uvijek ne zna kako će potrošiti dobiveni iznos, veći će dio vjerojatno sačuvati za poslije, no neko putovanje nije isključeno, javlja Srednja.hr.

Već smo dugi niz godina upoznati s dvjema nagradama za najbolje STEM maturante. Nagrada Soljačić ove je godine otišla u ruke maturantice Amalije, a Sakač u ruke njenog školskog kolege Viktora. No, po prvi puta ove godine dodjeljuje se i Nagrada Ante Žužul za maturanta koji je ostvario najbolji rezultat na ispitima državne mature iz hrvatskoga jezika i povijesti. Iznos od 5.000 eura kao prvi dobitnik ove nagrade ikada kući će odnijeti Danijel Vukelja iz II. zagrebačke gimnazije.

- Pisao sam četiri mature, tri više razine obaveznih predmeta i povijest. Svaku sam položio s odličnim uspjehom. Za hrvatski i matematiku pripremao sam se rješavajući mature ranijih godina, mislim da je za te predmete to najpraktičniji način pripreme jer se tipovi zadataka često ponavljaju. Što se tiče povijesti, za nju sam se najviše pripremao. Od prijatelja iz drugih generacija posudio sam udžbenike kako bih imao po jedan iz svakog razreda te sam si prema njima radio bilješke po kojima sam učio - kaže Danijel i naglašava kako je najbitnije ostati sabran i opušten.