Obavijesti

Tech

Komentari 78

Najbolji povoljni snagatori dolaze nam s Dalekog istoka

Najbolji povoljni snagatori dolaze nam s Dalekog istoka
9

Xiaomi, OnePlus, Oppo, Meizu... svi oni predstavljaju bitno povoljniju alternativu najpopularnijim proizvođačima telefona. Sve su rašireniji, kvalitetniji i dostupniji

VIDEO

Mnogi misle da vodeći proizvođači telefona na novim uređajima predstavljaju tek nužne novitete da održe potražnju te da više nema velikih inovacija i promjena. No odgovor bi mogao stići s Dalekog istoka. Kina brzo prerasta iz zemlje koja je proizvodila jeftine kopije u diva iz kojeg izlaze telefoni vrhunskih specifikacija i izrade, ali i puno niže cijene, zbog čega se s pravom nameću kao kvalitetna alternativa.

Tako je i Xiaomi prema posljednjim izvješćima postao treći najveći proizvođač, dok je Lenovo četvrti. Upravo je ta tvrtka kupila Motorolu i jasno rekla da ciljaju na sam vrh. Tu su blizu i etablirani Huawei, koji se želi progurati kao top brend i alternativa Samsungu i Appleu, ali i ZTE. Svi su u posljednje vrijeme predstavili telefone za kojima vlada prava jagma, pa tako OnePlus za svoju zvijezdu One otvara “prozor” za naručivanje koji traje nekoliko sati. Može ih se naći u domaćim trgovinama, ali online su i dalje dostupni po prilično nižim cijenama.

Xiaomi

Poželjni Xiaomi Mi4 rasprodao se u Kini  za samo 37 sekundi
Odlični telefoni Xiaomija su se brzo rasprodali, a tvrtka je stigla na treće mjesto top proizvođača. Mi4 dolazi s 5-inčnim ekranom Full HD rezolucije, 3 GB RAM-a i 16/64 GB memorije. Opremljen je i kamerama od 8 i 13 megapiksela, a snima i 4K video. Sve pogoni 2,5 GHz četverojezgreni procesor. U Hrvatskoj stoji 3599 kuna. 

Oppo

Oppo Find 7 snima fotografije s čak 50 megapiksela
Veliki Oppo Find 7 dolazi s 5,5-inčnim ekranom rezolucije 2560x1440 piksela, Snapdragon 801 procesorom na 2,5 GHz te kamerama od 13 i 5 megapiksela. Jedna od mogućnosti uz 4K video je i Ultra HD fotografija od 50 megapiksela. Baterija od 3000 mAh za pola sata napunit će se na 75 posto. Ovaj multimedijski snagator uz 32 GB RAM-a opremljen je i s 32 GB memorije. Stoji oko 3670 kuna. 

Huawei

Huawei Ascend Mate7 radi na vlastiti pogon
Veliki phablet s ekranom od 6 inča pogoni Huaweijev procesor s osam jezgri koje reguliraju rad ovisno o potrebama uređaja. Dolazi sa senzorom otiska prsta, Sonyjevim kamerama od 13 i 5 megapiksela te prilično moćnom baterijom od 4100 mAh. 

Meizu

Meizu MX4 i MX4 Pro dva su brata slične snage
Meizu je nakon MX4 s 5,36-inčnim ekranom predstavio i Pro verziju telefona s ekranom od 5,5 inča. Nešto veći model ima 1 GB RAM-a više (3GB) i jači Samsungov procesor s osam jezgri. Prednja kamera na oba modela snima s istih 20,7 MP, dok je Pro model dobio 5-megapikselnu prednju kameru. Dok se MX4 već prodaje, Pro verzija u trgovine stiže u prosincu.

OnePlus

Nudi puno za malo: OnePlus One jedan od najboljih Androida
Trenutačno je jedan od najtraženijih telefona koji se lakoćom mjeri s Galaxyjem S5, ali stoji kao pola tog telefona. Dolazi s CyanogenMod sustavom povrh Androida. Tu je četverojezgreni procesor, LTE, 5,5-inčni Full HD ekran, 3 GB RAM-a uz 16/64 GB memorije i 13 MP kameru.

Prestigio

Tanki Prestigio Grace bogato je opremljen i prodaje se u Hrvatskoj
Prestigio Grace temelji se na Gionee Elife S5.5 telefonu tankom samo 5,5 mm. Dolazi s 5-inčnim Full HD ekranom, 13 MP kamerom, procesorom s 8 jezgri, 2 GB RAM-a i 200 GB prostora u “oblaku”. Cijena mu je od 2478 kuna.

zte

Nubia Z7 dolazi u tri dimenzije
Kineski ZTE je prije nekoliko mjeseci predstavio Nubiju Z7 koju pogoni četverojezgreni procesor na 2,5 GHz, a opremljena je kamerama od 13 i 5 megapiksela te 5,5-inčnim ekranom (2540x1440 piksela). Ovaj 4G Dual SIM uređaj je dobio Mini i Max verziju približno slične snage.

Lenovo

Lenovo moćnim telefonima želi konkurirati velikanima Appleu i Samsungu
Lenovo Vibe Z2 Pro je Dual SIM uređaj koji 6-inčnim ekranom konkurira phabletima iz Samsunga i Applea. Rezolucija mu je 2560x1440 piksela, a uz 3 GB RAM-a tu je i četverojezgreni procesor na 2,5 GHz. Snima 4K video, a fotografije od 16 i 5 megapiksela sprema na 32 GB memorije. Može ga se kupiti i u Hrvatskoj po cijeni od 4219 kuna.

Oppo

Oppo R5 neko vrijeme će biti najtanji pametni telefon na svijetu
Ako ste mislili da je iPhone 6 tanak, Oppo je predstavio R5 koji je s 4,85 mm najtanji telefon na svijetu. Aluminijska pločica skriva procesor s osam jezgri, ali i 5,2-inčni Full HD ekran. Cijeli telefon ima i posebno hlađenje.

Alcatel

U Alcatelovu "junaku" kuca osam srca
Francusko-kineski Alcatel ove godine predstavio je Hero 2, nasljednika 6-inčnog phableta koji uz Full HD ekran nudi i 2 GB RAM-a te 16 GB memorije. Procesor s osam jezgri na 2 GHz brinut će se za obavljanje zadataka, a da ne ostanete bez energije brine se baterija kapaciteta 3100 mAh.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu