Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Najpreciznije 3D mjerenje za medicinu dolazi iz Hrvatske!

Zagrebačka tvrtka Q za tvrtku Medi razvija posebnu apllikaciju koja će se koristiti za dosad najpreciznije 3D mjerenje dijelova tijela, koja će olakšati izradu medicinskih pomagala

Foto: Q
3 komentara

Najnoviji veliki uspjeh zagrebačke IT tvrtke Q je posao za Medi, jednog od vodećih svjetskih proizvođača medicinskih pomagala. Oni će za njih razvijati posebnu aplikaciju za do sada najpreciznije 3D mjerenje dijelova tijela u medicinske svrhe.

Pogledajte video

Tvrtka koja ima više od 2700 radnika razvija pomagala koja koriste tisuće pacijenata, a sada su odlučili razviti nešto inovativno te tražili partnera koji će im to omogućiti pretvoriti u stvarnost. 

TAJNE ZAGREBAČKOG DIVA Znaju kako do top stručnjaka: Sprijatelji se i onda ga zaposli

Suradnja s tvrtkom Medi odvija se na nekoliko razina, od planiranja i razvoja strategije, dizajna, pa sve do najnovije razine suradnje, a to je razvoj jedinstvene aplikacije u svijetu. Inovativno rješenje Q je razvio u suradnji s američkom tvrtkom Lymphatechnology, a cijeli postupak odvija se automatski kroz jedno sučelje, navode iz Q-a. Najatraktivniji dio je naravno skeniranje odabranog dijela tijela, te izrada preciznog 3D modela kojeg korisnik može okretati u interaktivnom virtualnom prostoru na iPadu.

Foto: Q

- Tehnologija je na mnogim područjima do sada olakšala svakodnevne ljudske aktivnosti i unaprijedila život. Svaka takva inovacija je zapravo veliki korak naprijed, a posebno u medicini. Takvi projekti za Q imaju poseban značaj. Rješenje koje smo razvili za njemački Medi uvelike će olakšati izbor medicinskih pomagala. Aplikacija vrši najpreciznije i najbrže mjerenje ljudskog tijela do sada. Korak dalje je automatsko slanje i obrada dobivenih mjera u webshopu za preporuku veličina i karakteristika medicinskog pomagala koje će biti u potpunosti prilagođeno svakom korisniku ponaosob - pojašnjava CEO Filip Ljubić.

Aplikacijom su zakoračili u područje koje je do sada bilo zanemareno po pitanju korištenja najnovijih tehnologija.

ZANIMLJIVA SURADNJA Hrvatskim softverom Englezi će tražiti mjesto za odmor

Kako navode, brža i preciznija mjerenja pomoću 3D modela svakako su iskorak kojim omogućuju potpuno odmicanje od metode “olovke i papira” koja nije toliko precizna i brza, ali se još koristi. Osim toga, ova aplikacija nudi za krajnjeg korisnika mnogobrojne opcije. Mogu se birati razne specifikacije kao što su oblici, boje, intenzitet stiska i druge značajke pomagala poput raznih proteza, steznika, potpora, kompresijskih čarapa, zavoja, uložaka i slično.

Aplikacija se već koristi diljem Njemačke u ljekarnama i specijaliziranim dućanima, a uskoro će se naći i na drugim tržištima diljem Europe na kojima posluje Medi, kao i na tržištima SAD-a, Kanade, Brazila, Kine, Rusije i Australije, što čini pozamašan broj pacijenata kojima će ova inovacija pomoći u odabiru odgovarajućeg pomagala, a time i što bržeg oporavka.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

- Brzina, preciznost i inovacija svakako su tri riječi kojima se može opisati ova aplikacija. Medi  je jedan od najvećih proizvođača medicinskih pomagala u svijetu, tvrtka koja točno zna što želi, a želi biti ispred vremena i pružiti vrhunsku uslugu. Zadovoljstvo nam je sudjelovati u projektu koji će zaživjeti po cijelom svijetu - istaknuo je Ljubić.

Inače, ova kompanija je radila za brojne svjetske divove poput Lufthanse, Volkswagena, Facebooka, Vaillanta, ali i farmaceutske divove Novartis.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message