Obavijesti

Tech

Komentari 3

Najpreciznije 3D mjerenje za medicinu dolazi iz Hrvatske!

Najpreciznije 3D mjerenje za medicinu dolazi iz Hrvatske!
2

Zagrebačka tvrtka Q za tvrtku Medi razvija posebnu apllikaciju koja će se koristiti za dosad najpreciznije 3D mjerenje dijelova tijela, koja će olakšati izradu medicinskih pomagala

VIDEO

Najnoviji veliki uspjeh zagrebačke IT tvrtke Q je posao za Medi, jednog od vodećih svjetskih proizvođača medicinskih pomagala. Oni će za njih razvijati posebnu aplikaciju za do sada najpreciznije 3D mjerenje dijelova tijela u medicinske svrhe.

Pogledajte video

Tvrtka koja ima više od 2700 radnika razvija pomagala koja koriste tisuće pacijenata, a sada su odlučili razviti nešto inovativno te tražili partnera koji će im to omogućiti pretvoriti u stvarnost. 

Znaju kako do top stručnjaka: Sprijatelji se i onda ga zaposli
Znaju kako do top stručnjaka: Sprijatelji se i onda ga zaposli

Suradnja s tvrtkom Medi odvija se na nekoliko razina, od planiranja i razvoja strategije, dizajna, pa sve do najnovije razine suradnje, a to je razvoj jedinstvene aplikacije u svijetu. Inovativno rješenje Q je razvio u suradnji s američkom tvrtkom Lymphatechnology, a cijeli postupak odvija se automatski kroz jedno sučelje, navode iz Q-a. Najatraktivniji dio je naravno skeniranje odabranog dijela tijela, te izrada preciznog 3D modela kojeg korisnik može okretati u interaktivnom virtualnom prostoru na iPadu.

- Tehnologija je na mnogim područjima do sada olakšala svakodnevne ljudske aktivnosti i unaprijedila život. Svaka takva inovacija je zapravo veliki korak naprijed, a posebno u medicini. Takvi projekti za Q imaju poseban značaj. Rješenje koje smo razvili za njemački Medi uvelike će olakšati izbor medicinskih pomagala. Aplikacija vrši najpreciznije i najbrže mjerenje ljudskog tijela do sada. Korak dalje je automatsko slanje i obrada dobivenih mjera u webshopu za preporuku veličina i karakteristika medicinskog pomagala koje će biti u potpunosti prilagođeno svakom korisniku ponaosob - pojašnjava CEO Filip Ljubić.

Aplikacijom su zakoračili u područje koje je do sada bilo zanemareno po pitanju korištenja najnovijih tehnologija.

Hrvatskim softverom Englezi će tražiti mjesto za odmor
Hrvatskim softverom Englezi će tražiti mjesto za odmor

Kako navode, brža i preciznija mjerenja pomoću 3D modela svakako su iskorak kojim omogućuju potpuno odmicanje od metode “olovke i papira” koja nije toliko precizna i brza, ali se još koristi. Osim toga, ova aplikacija nudi za krajnjeg korisnika mnogobrojne opcije. Mogu se birati razne specifikacije kao što su oblici, boje, intenzitet stiska i druge značajke pomagala poput raznih proteza, steznika, potpora, kompresijskih čarapa, zavoja, uložaka i slično.

Aplikacija se već koristi diljem Njemačke u ljekarnama i specijaliziranim dućanima, a uskoro će se naći i na drugim tržištima diljem Europe na kojima posluje Medi, kao i na tržištima SAD-a, Kanade, Brazila, Kine, Rusije i Australije, što čini pozamašan broj pacijenata kojima će ova inovacija pomoći u odabiru odgovarajućeg pomagala, a time i što bržeg oporavka.

- Brzina, preciznost i inovacija svakako su tri riječi kojima se može opisati ova aplikacija. Medi  je jedan od najvećih proizvođača medicinskih pomagala u svijetu, tvrtka koja točno zna što želi, a želi biti ispred vremena i pružiti vrhunsku uslugu. Zadovoljstvo nam je sudjelovati u projektu koji će zaživjeti po cijelom svijetu - istaknuo je Ljubić.

Inače, ova kompanija je radila za brojne svjetske divove poput Lufthanse, Volkswagena, Facebooka, Vaillanta, ali i farmaceutske divove Novartis.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje