Obavijesti

Tech

Komentari 190

Postao zvijezda zbog irokeze: Najkulerskiji inženjer NASA-e?

Postao zvijezda zbog irokeze: Najkulerskiji inženjer NASA-e?
12

Bobak Ferdowsi prije svake misije mijenja frizure, a za Curiosity i slijetanje se odlučio na irokezu sa žutim zvijezdama. Skoro je postao veća zvijezda od rovera

VIDEO

Inženjer NASA-e Bobak Ferdowsi (32) skoro je danas zasjenio rover Curiosity i slijetanje na Mars koji su veći dio dana bili glavne zvijezde interneta. Među brojnim napetim inženjerima u plavim majicama, voditelj leta misije Curiosity isticao se irokezom prošaranom crvenom i modrom bojom sa žutim zvijezdama na izbrijanom dijelu glave. 

Ferdowsi je ubrzo postao hit na Twitteru, a njegove slike proširile su se po brojnim stranicama, a dobio je i Tumblr stranicu te nadimak "najkulerskiji inženjer NASA-e".

Prije lansiranja Ferdowsi je na Twitteru imao oko 200 pratitelja, da bi taj broj u ponedjeljak navečer bio već iznad 20.000. Ferdowsi se oglasio na Twitteru i zahvalio svim pratiteljima te poručio kako sad ipak ide slaviti sa svojim timom. 

Kako prenose američki mediji, Ferdowsi prije svake misije mijenja frizure, a ova irokeza je pobijedila na glasanju članova njegova tima te treba istovremeno biti "patriotska i kozmička". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ferdowsi, koji je diplomirao na sveučilištu Washington, nekoliko sati nakon slijetanja je rekao kako definitivno nije očekivao svoje lice po cijelom internetu. Komentirajući samo slijetanje, kaže kako je tu nevjerojatnu količinu nervoze pratilo golemo oduševljenje zbog tolikog niza stvari koje moraju jedna za drugom savršeno sjesti. U NASA-i je već skoro deset godina, a kaže kako irokezu uglavnom ima cijelo vrijeme, no da se sada odlučio za dodatke. 

Slična stvar dogodila se i u vrijeme otkrića Higgsova bozona, kad je činjenica da su koristili Comic Sans font skoro zasjenila cijelo povijesno otkriće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle