Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
190 komentara

Postao zvijezda zbog irokeze: Najkulerskiji inženjer NASA-e?

Bobak Ferdowsi prije svake misije mijenja frizure, a za Curiosity i slijetanje se odlučio na irokezu sa žutim zvijezdama. Skoro je postao veća zvijezda od rovera

twitter
Foto: twitter

Inženjer NASA-e Bobak Ferdowsi (32) skoro je danas zasjenio rover Curiosity i slijetanje na Mars koji su veći dio dana bili glavne zvijezde interneta. Među brojnim napetim inženjerima u plavim majicama, voditelj leta misije Curiosity isticao se irokezom prošaranom crvenom i modrom bojom sa žutim zvijezdama na izbrijanom dijelu glave. 

Ferdowsi je ubrzo postao hit na Twitteru, a njegove slike proširile su se po brojnim stranicama, a dobio je i Tumblr stranicu te nadimak "najkulerskiji inženjer NASA-e".

Prije lansiranja Ferdowsi je na Twitteru imao oko 200 pratitelja, da bi taj broj u ponedjeljak navečer bio već iznad 20.000. Ferdowsi se oglasio na Twitteru i zahvalio svim pratiteljima te poručio kako sad ipak ide slaviti sa svojim timom. 

Kako prenose američki mediji, Ferdowsi prije svake misije mijenja frizure, a ova irokeza je pobijedila na glasanju članova njegova tima te treba istovremeno biti "patriotska i kozmička". 

Ferdowsi, koji je diplomirao na sveučilištu Washington, nekoliko sati nakon slijetanja je rekao kako definitivno nije očekivao svoje lice po cijelom internetu. Komentirajući samo slijetanje, kaže kako je tu nevjerojatnu količinu nervoze pratilo golemo oduševljenje zbog tolikog niza stvari koje moraju jedna za drugom savršeno sjesti. U NASA-i je već skoro deset godina, a kaže kako irokezu uglavnom ima cijelo vrijeme, no da se sada odlučio za dodatke. 

Slična stvar dogodila se i u vrijeme otkrića Higgsova bozona, kad je činjenica da su koristili Comic Sans font skoro zasjenila cijelo povijesno otkriće.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message