Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Našli ih uginule: Najmanje 60 kitova nasukalo se kod Čilea

Nacionalna služba za ribolov i akvakulturu Čilea (Sernapesca) potvrdila je u utorak tu vijest i najavila iscrpnu istragu oko uzroka smrti morskih sisavaca...

Minke whale in the Baltic Sea
Foto: Stefan Sauer/DPA/PIXSELL
4 komentara

Najmanje 60 uginulih kitova pronađeno je na južnoj obali Čilea u novom masovnom nasukavanju nakon onog 2015. kad je u Patagoniji uginulo oko 330 kitova.

Nacionalna služba za ribolov i akvakulturu Čilea (Sernapesca) potvrdila je u utorak tu vijest i najavila iscrpnu istragu oko uzroka smrti morskih sisavaca.

Životinje su otkrivene na šest sati plovidbe od Puerto Chacabuca, u području Aisena, a njihova veličina daje naslutiti da nisu iste vrste (Sei) kao 330 kitova pronađenih u zabačenom fjordu 2015.

"Manji su od onih prošlog puta", istaknuo je direktor Sernapesce Jose Miguel Burgos spominjući između 60 i 70 stradalih kitova.

Prema vlastima, uginuli su prije više od dva mjeseca.

S obzirom da su leševi još čitav", Burgos je optimističan dad će se provesti potpuna autopsija i uzeti dovoljno uzoraka.

"Prvo moramo odrediti je li bilo ljudske intervencije ili nije", ako se uzroci uopće "mogu pripisati čovjeku", dodao je on.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message