Obavijesti

Tech

Komentari 15

Neću nositi mobitel u krevet i ostale tehno odluke za 2015.

Neću nositi mobitel u krevet i ostale tehno odluke za 2015.
3

Očisit ću listu prijatelja na Facebooku, neću nositi mobitel u krevet - koje još novogodišnje odluke koje se tiču tehnologije planirate donijeti za sljedeću godinu?

VIDEO

Kraj godine i početak nove obično je vrijeme kad planiramo biti bolji - prema voljenima i bližnjima, prema sebi ili na poslu te donosimo novogodišnje odluke. Kako su društvene mreže postale neizostavni dio naših života, dio tih odluka trebao bi se odnositi i na njih.

Donosimo 5 prijedloga koje to odluke mogu biti:

1. Ušutkajte ljude na Twitteru


Reuters

Twitter je u 2014. uveo mogućnost 'mute', odnosno mogućnost da ne vidite nečije objave iako ste ga zapratili. U čemu je smisao? Pa, recimo, možete zapratiti dosadnog kolegu, šefa ili poslovnog partnera koji prati vas, ali ne morate čitati njegove objave.


2. Održavajte profil na LinkedInu

Mnogi zaziru od LinkedIna, obično jer se osjećaju kao da tamo ne mogu biti opušteni kao na Facebooku ili Twitteru jer je to platforma za poslovno umrežavanje. Istina je da LinkedIn nije tako zabavan kao ove dvije društvene mreže, ali nemojte ga zapustiti - ako nemate volje ni vremena svakodnevno ga provjeravati, prijavite se bar jedanput mjesečno i provjerite što je novoga. I svakako, neka vam profil bude ažuran.

3. Obrišite/instalirajte mobilne aplikacije

Odličan način za novi početak u novoj godini je uzeti si vremena i dovesti pametni telefon u red - organizirajte aplikacije tako da su pregledne i dostupne, obrišite one koje ne koristite ili instalirajte neke koje bi vam koristile, a još ih nemate.

Flickr

4. Očistite listu prijatelja na Facebooku

Kroz godine aktivnosti na Facebooku sigurno ste skupili određeni broj prijatelja za koje sad više zapravo ni ne znate odakle ih znate i zašto ste prihvatili prijateljstvo. Želite li da netko s kime ste išli u vrtić ili  se upoznali na jednom tulumu gleda vaše fotografije s ljetovanja i zna što vam se događa u životu? Obrišite one za koje više ni sami ne znate što rade na vašoj listi prijatelja.

5. Ne nosite mobitel u krevet

Teško se othrvati porivu da pogleda na ekran pametnog telefona bude prvo što vidimo ujutro i posljednje što vidimo prije spavanja, ali probajte odoljeti. Koliko god, kao što smo rekli, društvene mreže bile dio naše svakodnevice, još uvijek im nije mjesto u krevetu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu