Obavijesti

Tech

Komentari 1

Nenad Bakić otvorit će drugu po redu ČIPS IT konferenciju

Nenad Bakić otvorit će drugu po redu ČIPS IT konferenciju
1

U fokus IT konferencije u Čakovcu stavljene su teme koje su osobito relevantne s obzirom na trenutačno stanje u gospodarstvu, kao i previranja oko reforme školstva

VIDEO

U Centru za kulturu Čakovec 4. svibnja bit će drugo izdanje Čakovečkih IT predavanja i susreta, popularno nazvanih ČIPS IT konferencije. Organizatori konferencije ove su godine u fokus stavili teme relevantne s obzirom na trenutačnu gospodarsku situaciju u zemlji kao i na previranja oko reformi školstva, ističu u priopćenju.

Tako će o STEM revoluciji i kako će se ona odraziti na budućnost obrazovanja i društva govoriti Nenad Bakić iz Croatia Makers lige.

Na konferenciji će biti panel naziva: Možemo li računanje prepustiti računalima? na kojem će sudjelovati Damir Sabol vlasnik tvrtke Microblink, Toni Milun s Visokog učilišta Algebra, Dejan Drabić iz tvrtke MIS Strahoninec te Martin Josip Kocijan, državni prvak iz matematike 2017.

Na panelu će se razgovarati o važnosti matematike i korištenja tehnologije u školama, kao i o praktičnim primjerima primjene stečenih znanja u poduzetništvu i inovacijama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na konferenciji će gostovati i Vedrana Pribičević sa ZŠEM-a koja će pričati o startup tvrtkama i njihovom utjecaju na globalnu ekonomiju, a Ana Spasojević iz Nanobita predavat će o zadržavanju stručnog kadra u Hrvatskoj te privlačenju stranih stručnjaka. O tome što točno treba znati za uspješno bavljenje ovim poslovima pričat će Milan Dukić iz Algebre, a kraj je rezerviran Robokaciju by Ivan Kunović.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle