Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Nisu bili izvanzemaljci: Nvidia iza krugova u žitu u Kaliforniji

Kako bi promovirali novi mobilni čip Tegra K1, Nvidia se odlučila na krugove u žitu, kojima su htjeli pokazati da je čip napredan, 'kao da su ga izradili izvanzemaljci'.

Nvidia
Foto: Nvidia
11 komentara

Mještane Chualara u Kaliforniji zapanjio je 95 metara široki krug koji je osvanuo u polju ječma, no Nvidia je u nedjelju potvrdila kako iza njega stoji njihov marketinški tim, a ne posada nekog izvanzemaljskog broda. Unutar kruga je bio stilizirani čip te broj 192 na Brailleovu pismu, a Nvidia je sve napravila kako bi promovirali svoj novi čip Tegra K1, namijenjen mobilnim uređajima, piše CNN. Čip se sastoji od 192 procesorske jezgre za grafičke aplikacije.

Šef kompanije Jen-Hsun Huang rekao je na konferenciji u Las Vegasu prije CES-a, kako su marketinškom timu dali zadatak da promoviraju čip na minimalnom proračunu, a u tome su i uspjeli jer je misteriozni krug dobio puno pažnje. Huang je govoreći o čipu rekao da je baš kao da su ga izradili izvanzemaljci. 

- Gotovo da nije primjereno ovaj čip nazvati Tegra 5 (prethodnik Tegra 4), jer jednostavno nije linearan. Ovo je najuspješnija arhitektura koju smo napravili - rekao je Huang, piše CNET

Tegra K1 uključuje i Nvidijin Kepler GPU, koji mobilnu grafiku približava desktopu. Bit će dostupan u 32 i 64-bitnoj verziji. Najavili su i kako će Epic Games svoj Unreal Engine 4 dovesti na Tegra K1 čip, a tijekom prezentacije su prikazali neke od grafičkih mogućnosti. Prikaz Tegre K1 je bila i prva demonstracija 64-bitnog mobilnog čipa s Androidom, a ona će s prilagođenim dvojezgrenim procesorom (Denver) stići u drugoj polovici godine, dok će 32-bitna verzija s četverojezgrenim ARM Cortex A15 procesorom stići u prvoj polovici godine. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message