Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
36 komentara

Nizozemski policajci treniraju orlove koji će rušiti dronove

Dronovi postaju sve veći problem, a kako još nema rješenja kako im stati na kraj, nizozemska tvrtka odlučila je trenirati orlove da se bore s 'nestašnim' letjelicama

REUTERS/Nederlands Politie/Handout
Foto: REUTERS/Nederlands Politie/Handout
36 komentara

Sve više je dronova u rukama građana. Kako dronovi cijenom postaju sve dostupniji široj bazi korisnika tako se i gradske vlasti u mnogim sredinama sve više muče s incidentima vezanim uz ove leteće strojeve.

U nekim zemljama vlasti razmišljaju i o alternativnim rješenjima u slučaju nužde da se zaustavi neka potencijalna prijetnja dronom. Tim više jer proizvođači ne omogućuju preuzimanje kontrole nad takvim letjelicama čak ni policiji.

Jedna nizozemska tvrtka Guard From Above (Zaštita odozgora) radi na zanimljivom inovativnom pristupu treniranja ptica predatora za rušenje dronova. Pritom i paze da se ptice ne ozlijede.

Tvrtka radi isključivo samo s državnim i međunarodnim sigurnosnim agencijama. Trenutno imaju jedan projekt s nizozemskom policijom, a u svom testiranju koriste orlove za rušenje dronova .

No, također planiraju koristiti i mreže te elektroniku za potrebe zaustavljanja ili deaktiviranja "metalnih napasnika s neba".

Policija u Tokiju je nedavno objavila video kako jedan dron pokušavaju uloviti mrežom koju nose policijski dronovi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message