Obavijesti

Tech

Komentari 15

Njemačka i Indija žele zajedno razvijati umjetnu inteligenciju

Njemačka i Indija žele zajedno razvijati umjetnu inteligenciju
1

Područja na kojima želim dublje surađivati su umjetna inteligencija i digitalna transformacija. Indija na ovom poljima posjeduje veliki potencijal, rekla je Merkel. Predstavnici dviju vlada potpisali su više 20 sporazuma

VIDEO

Njemačka i Indija nastoje poboljšati gospodarsku suradnju, posebno u umjetnoj inteligenciji, digitalizaciji i zaštite klime, rekla je u petak u New Delhiju njemačka kancelarka Angela Merkel.

- Prisutna je želja da na rastućem indijskom tržištu budemo još prisutniji, posebice što se tiče infrastrukture - rekla je Merkel nakon sastanka s indijskim premijerom Nerendrom Modijem.

Dodala je kako postoji veliki potencijal za intenziviranje gospodarskih odnosa Njemačke i Indije.

- Područja na kojima želim dublje surađivati su umjetna inteligencija i digitalna transformacija. Indija na ovom poljima posjeduje veliki potencijal - rekla je Merkel.

Merkel otputovala u Indiju: Želimo pojačati demokraciju
Merkel otputovala u Indiju: Želimo pojačati demokraciju

Modi je istaknuo kako je suradnja Njemačke i Indije "strateški važna" i podsjetio na suradnju u borbi protiv terorizma i ekstremizma kao i unutar međunarodnih organizacija.

Angelu Merkel je okarakterizirao kao "veliku prijateljicu Indije".

Predstavnici dviju vlada potpisali su više 20 sporazuma, uključujući one o zaštiti okoliša i razvoju umjetne inteligencije.

Cilj Njemačke i Indije je i povećanje udjela obnovljivih izvora energije u energetskoj opskrbi. S Merkel su, osim brojnih ministara, u Indiju doputovali i mnogi predstavnici njemačkog gospodarstva.

Njemačka kancelarka će tijekom dvodnevnog posjeta obići i memorijal posvećen Mahatmi Gandhiju, borcu za neovisnost Indije od Velike Britanije čija se 150. godišnjica obilježava ovih dana.

Ubili su je tjelohranitelji, sin ju je naslijedio, ubili su i njega...
Ubili su je tjelohranitelji, sin ju je naslijedio, ubili su i njega...

Uoči posjeta Indiji, odbor njemačkog parlamenta za ljudska prava od Merkel je zatražio da u razgovoru s Modijem tematizira i povrede ljudskih prava, osobito u većinski muslimanskim dijelovima zemlje poput Kašmira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama