Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
20 komentara

Njemački policajci ne stanu u Insignije, nisu im ni pregledne

Sindikat kaže da MUP nije dovoljno istestirao automobile te da je preglednost veliki sigurnosni problem. Država Hessen naručila je 800 vozila za 25 milijuna eura

Opel
Foto: Opel

Policajcima u njemačkoj državi Hessen nikako nisu 'sjele' nove službene Opel Insignije. Kažu kako zbog pojasa na kojima su pendrek, oružje i ostala oprema jednostavno ne stanu u sjedala, a osim problema sa sjedalima muči ih i preglednost. Kažu da se loše vidi unatrag, ali i da je zbog niske linije automobila, preglednost loša sa strane. Naglašavaju kako je to prije svega sigurnosni problem.

No, izgleda da će se morati jednostavno pomiriti s time i naviknuti na novi automobil. Država Hessen je 2010. odlučila zamijeniti starija vozila, uglavnom Zafire, te su naručili 800 automobila vrijednih 25 milijuna eura. Dosad su dobili 200 automobila, a sindikat policije krivi MUP da nisu propisno testirali aute prije narudžbe.  Sindikalist Lothar Hölzgen kaže da policajac mora sve iz vozila vidjeti u svakom trenutku i da je to sigurnosni problem. 

Iz ministarstva kažu da su sve testove obavili te da ništa nije ukazivalo na to da neće odgovarati 'plavcima', prenosi The Local.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message