Obavijesti

Tech

Komentari 0

Nove Lumije stigle u Hrvatsku: Telefoni se pretvaraju u PC

Nove Lumije stigle u Hrvatsku: Telefoni se pretvaraju u PC
5

Microsoft i Mobis predstavili su tri nove Lumije s Windowsima 10 koje stižu u Hrvatsku, a uz njih će se paralelno moći kupiti i Display Dock za Continuum

VIDEO

Microsoftovi najnoviji mobiteli s Windowsima 10 od početka prosinca stižu u prodaju i u Hrvatsku, najavili su u četvrtak iz Microsofta i Mobisa. Istovremeno će se u prodaji naći Lumia 950 i 950 XL, dok će povoljnija i manja Lumia 550 stići sredinom mjeseca.

Veće Lumije u slobodnoj prodaji će se moći kupiti i u Dual SIM varijantama , a nudit će se kod svih operatera. Lumia 550 bit će dostupna samo s jednim SIM-om te u 4G verziji.

Microsoft je najavio kako zajedno s telefonima stiže i Display Dock koji će se prodavati za 799 kuna, a uz opciju Continuum omogućuje da se telefon koristi skoro kao punokrvno računalo. Dock se USB-C kabelom spaja na telefon, a na njega možemo spojiti monitor, miš i tipkovnicu. Na velikom ekranu sučelje će izgledati kao da imamo klasične Windowse, a istovremeno možemo primati i pozive na telefon.

VIDEO

Lumia 950 i 950 XL uz Continuum nude i brzo punjenje (pola sata za 50 posto), Windows Hello Beta opciju za otključavanje telefona skeniranjem vašeg oka, a oba su opremljena kamerama od 20 megapiksela s trostrukom LED bljeskalicom i 4K snimanjem videa. Lumia 950 dolazi s 5,2-inčnim QuadHD ekranom i gustoćom prikaza od 546 ppi , a nju pogoni šestjezgreni Snapdragon 808 uz bateriju kapaciteta 3000 mAh.

Ivan Hruškovec/24sata

Veća Lumia 950 XL nudi više svega.  Tako su tu 5,7-inčni ekran, osmojezgreni Snapdragon 810 te baterija od 3340 mAh. Obje imaju kapacitet memorije od 32 GB u 3 GB RAM-a. Lumia 950 stajat će 4999 kuna, dok će 950 XL stajati 5999 kuna.

Najpovoljnija opcija za mobilne Windowse 10 bit će Lumia 550 koja dolazi opremljena četverojezgrenim Snapdragonom 210 (1,1 GHz) i 1 GB RAM-a te 8 GB interne memorije. Ekran od 4,7 inča ima 720p rezoluciju, a kamere snimaju u rezolucijama od 5 i 2 megapiksele. Kapacitet baterije je 2100 mAh, a kao i kod ostalih modela, ona je zamjenjiva, a dodatni bonus kod svih je micro SD utor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama