Obavijesti

Tech

Komentari 35

Nove naočale gotovo slijepoj ženi omogućile su da vidi sina

Nove naočale gotovo slijepoj ženi omogućile su da vidi sina
2

Mlada žena koja boluje od makularne degeneracije poznatije pod nazivom Stargardtova bolest dosad je vidjela samo vrlo mutne slike i nedefinirane oblike

VIDEO

Nova tehnologija promijenila je život Kathy Beitz i to na bolje. Mlada žena koja boluje od makularne degeneracije poznate pod nazivom Stargardtova bolest dosad je vidjela samo vrlo mutne slike i nedefinirane oblike , a sada je zahvaljujući naočalama eSight prvi put ugledala svoje novorođeno dijete .

Uređaj koji koristi Kathy ugrađen je u klasični okvir za naočale , a opremljen je ručnim upravljačem za kontrolu video streama na LED ekranu smještenom ispred očiju. Moguće je postaviti kontrast, svjetlinu i toplinu boje kako bi se osigurao bolji vid.

- eSight se može prilagoditi bilo kojoj situaciji, bilo da je riječ o čitanju, gledanju televizije, korištenju računala ili razgovoru s ljudima. Korisnici ih mogu nositi svugdje sa sobom i uživati u prednostima poboljšanog vida  - istaknuli su tvorci ovog uređaja. Dodali su i da eSight donosi mogućnost povećanja objekata u vidnom polju do 14 puta .

VIDEO

Kako bi naočale funkcionirale, važno je da korisnici imaju makar i malo vida. Potpuno slijepim osobama ove naočale, barem zasad, nažalost ne mogu pomoći . No, i to bi se moglo promijeniti jer eSight već sada nude "vid" superiorniji u odnosu na ljudski.

- Naše naočale opremljene su brojnim jedinstvenim funkcijama, a obogaćivanje kontrasta i povećanje za 14 puta omogućava korisnicima da vide ono što ljudi normalnog vida ne vide - stoji u opisu proizvoda.

eSight su zasad pomalo glomazne pa će u daljnjem razvoju ekipa usredotočiti na smanjivanje njihovih dimenzija . Cijena je 14.000 dolara, a zasad ih na području SAD-a koristi 140 ljudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota
Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije