Obavijesti

Tech

Komentari 21

Novi Nissan Qashqai puno je moderniji, ali i osjetno štedljiviji

Novi Nissan Qashqai puno je moderniji, ali i osjetno štedljiviji
9

Nakon sedam godina, Nissan je predstavio drugu generaciju Qashqaija koja se čekala s velikim zanimanjem. Moderniji automobil u prodaju će na proljeće 2014.

VIDEO

Nissan je otkrio novu generaciju popularnog Qashqaija koji će u prodaju krenuti sljedeće godine. Nakon sedam godina i dva milijuna proizvedenih primjeraka, pionir crossover klase dobit će nasljednika koji je 5 centimetara duži, 2 širi i 15 milimetara niži od sadašnjeg. Nissan navodi kako se povećao prostor za glavu, dok vozači i dalje imaju povišeni položaj za volanom. 

Agresivniji dizajn i više prostora

U Nissanu se nadaju da će agresivniji i moderniji dizajn pomoći kompaniji kako bi učvrstili svoj položaj u klasi. Iako se vide elementi sa sadašnje generacije, novi Qashqai sličniji je novijem X-Trailu, koji će također u prodaju sljedeće godine. U unutrašnjosti je Qashqai također postao praktičniji i prostraniji, a ugrađuju se i kvalitetniji materijali te se nudi više mjesta i za putnike. Narastao je i prtljažnik za 29 litara te sada nudi 439 litara. 

Niz sigurnosnih elemenata

Qashqai će se nuditi i s gomilom sigurnosnih elemenata, a poput i sadašnjeg modela proizvodit će se u Nissanovoj tvornici u Sunderlandu. U Nissanu navode Safety Shield koji sada obuhvaća sustave za autonomno kočenje u nuždi, održavanje vozačeve pozornosti i prepoznavanje prometnih znakova, a tu je i sustav pomoći pri parkiranju. Nudit će se i dnevna LED svjetla.  

Štedljiviji motori 

Novi automobil dobit će i nove motore. Početni predstavlja 1.2-litreni benzinac sa 115 konjskih snaga i ima emisiju od 129 g/km CO2, a troši 5,6 litara. Sljedeći je 1.6-litreni turbomotor sa 150 KS, a trebao bi stići na ljeto 2014. Navodi se ista potrošnja od 5,6 litara. Najslabiji dizelaš bit će 1.5-litreni sa 110 KS, a nudit će se i 1.6-litreni sa 130 konjskih snaga. Ovaj je i jedini koji će se moći naručiti s pogonom na sve kotače. Uz njega će biti dostupan i CVT automatski mjenjač. 

Točne specifikacije i paketi opreme novog Qashqaija bit će objavljeni bliže početku prodaje u ožujku 2014, navodi Nissan u priopćenju.

>>> Nissan: Novi Qashqai za nas je najvažniji u modernoj povijesti

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Mark, jesi se našikao bunike?! Objave o Milanoviću i Ustavnom sudu fejs proglasio nasiljem!
ŠTO JE SAD OVO

Mark, jesi se našikao bunike?! Objave o Milanoviću i Ustavnom sudu fejs proglasio nasiljem!

Naša je tehnologija pokazala da objava izgleda kao druge koje krše naše Standarde zajednice po pitanju Nasilan i uznemirujuć sadržaj, kažu nam iz Mete

Isprobali smo Galaxy Fit 3: Pametna narukvica uz koju ćete lako zaboraviti i na vaš sat
SPORTSKI SUPUTNIK

Isprobali smo Galaxy Fit 3: Pametna narukvica uz koju ćete lako zaboraviti i na vaš sat

Samsungova lagana narukvica prati više od 100 aktivnosti, ima gomilu dizajnerskih alternativnih maski za svaki izričaj i bateriju koja može trajati skoro dva tjedna. Nedostaje joj GPS
'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'
ISPOVIJEST BIVŠEG ALKOHOLIČARA

'Pio sam litru votke na noć, a evo kako sam se ostavio pića'

Uništio sam veze, postao ogorčeniji i bjesniji, nije me bilo briga što ljudi misle o meni. Došlo je do točke u kojoj sam jako puno vremena počeo provoditi sam u pijanom stanju, prisjetio se ovaj Britanac