Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Novo priznanje Rimcu: MIT ga uvrstio u top mlade inovatore

MIT Technology Review svake godine radi izbor najboljih inovatora po regijama, a za Rimca kažu da nakon niza rekorda i dva hiperautomobila na struju pomaže u ubrzavanju transformacije automobilskog sektora

Foto: Elvir Islamović/24sata
6 komentara

U najnovijem izboru najboljih 35 europskih inovatora mlađih od 35 godina ove godine našlo se i ime Mate Rimca zahvaljujući razvoju električnih superautomobila. Slavno sveučilište i njihov list MIT Technology Review svake godine rade izbor najboljih inovatora po regijama, a za Rimca kažu da nakon niza rekorda i dva hiperautomobila na struju pomaže u ubrzavanju transformacije automobilskog sektora.

'SPAVALI SMO NA PODU...' Rimac: Jesmo li uspjeli? To me pitajte za četiri do pet godina...

Prije desetak godina Simpsoni su s humorom opisivali električne automobile kao spore i slabe automobile, piše MIT Technology Review i dodaje kako je bilo idealista koji su bili uvjereni da će se električni automobili moći natjecati s klasičnim vozilima. Među njima je bio i Rimac, koji je odlučio sam uključiti se u revoluciju automobilske industrije. 

Foto: MIT

U svom opisu navode da Rimac zapošljava više od 400 ljudi, a ističu i razvoj Seatova električnog automobila te ulaganje Porschea u kompaniju. Ističu kako Rimčeva tvrtka razvija prijenose i baterijske sustave za vodeće tvrtke poput Jaguara, Aston-Martina, Renaulta i Mercedesa te da je fokus na razvoju tehnologija za baterije, električne pogone i digitalna sučelja. Uz to, rade i električne bicikle. 

VIDEO: 'PILA' STIGLA U ZAGREB Posao od 600 mil. kuna: Rimac i Pininfarina rade novu jurilicu

Rimac je, navode, htio pokazati da električni automobili manje zagađuju, ali i da mogu biti snažni, zabavni i bolji od klasičnih vozila. Navode njegove brzinske rekorde, razvoj prvog vozila i Rimčevu izjavu kako je najteže u Hrvatskoj bilo raditi sve od nule jer nema automobilske industrije. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message