Obavijesti

Tech

Komentari 11

OculusVR za virtualne naočale skupio novac u samo par sati

Kickstarter je još jednom pomogao financiranju projekta, a sada se radi o Oculus naočalama za virtualnu stvarnost koje bi trebale donijeti nevjerojatno realnu sliku...

VIDEO

Brojni veliki proizvođači stali su iza projekta naočala za virtualnu stvarnost Oculus Rift koji je u srijedu u samo par sati skupio potrebnih 250.000 dolara na Kickstarteru za nastavak realizacije. U četvrtak su već prešli 800.000 dolara. 

Kako objašnjavaju u svom promotivnom videu, njihove VR naočale razlikuju se od brojnih sličnih po puno boljem i realnijem iskustvu korištenja.Palmer Luckey, osnivač Oculusa, kaže da je njegov tim riješio probleme koji su mučili druge. 

- Većina naočala koje se mogu kupiti imaju dijagonalno vidno polje od 30-40 stupnjeva te na njima vidite malu i udaljenu sliku i nemate osjećaj kao da ste dio scene. S našim naočalama imate vidno polje od 110 stupnjeva i stvarno imate osjećaj kao da ste u tok svijetu - objašnjava Luckey. Kao prednost svog sustava ističu i brzu reakciju gdje korisnik nema osjećaj da slika kasni za njegovim pokretima glave, kao u sličnim sustavima.

Luckey i Oculus dobili su podršku nekih od glavnih ljudi u industriji video igara poput Johna Carmacka (id Software, Doom), Gabea Newella (Valve, Half Life), Cliffa Bleszinskog (Epic, Unreal Engine). 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako prenosi BBC, Carmack je ranije najavio da rade verziju Doom 3 igre koja će biti kompatibilna s ovakvim naočalama. Smatra da je tehnologija virtualne stvarnosti došla do toga da može biti dostupna po realnim cijenama. 

Oculus će onima koji sufinanciraju projekt s 300 dolara u paketu uz naočale nuditi i Doom 3. Naočale inače imaju rezoluciju 1280x800 piksela (dva ekrana rezolucije 6400x800) te su teške 220 grama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina
SMZBOG LOŠE POTRAŽNJE

Tesla otpušta 300 radnika u pogonu kod Berlina

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izvijestio je da će otpustiti 300 radnika zaposlenih 'na određeno vrijeme' u pogonu kod Berlina, nakon najave otkaza širom svijeta zbog posustajanja potražnje i oštre cjenovne konkurencije
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle