Obavijesti

Tech

Komentari 3

Osobni predmeti Stevea Jobsa na dražbi: Prodaju se njegove fotografije, ali i prvi prototipovi

Osobni predmeti Stevea Jobsa na dražbi:  Prodaju se njegove fotografije, ali i prvi prototipovi

Najzanimljiviji predmet za kolekcionare je ček iz srpnja 1976. na kojemu je ispisana vrijednost od 3430 dolara, a potpisali su ga osnivači Applea Steve Jobs i Steve Wozniak, a odnosi se na kupnju dijelova za Apple 1

VIDEO

Na dražbi pod nazivom "The Steve Jobs Revolution: Engelbart, Atari, and Apple" koja završava 17. ožujka bit će ponuđeni rijetki predmeti iz doba osnivanja tvrtke Apple.

Najzanimljiviji predmet za kolekcionare je ček iz srpnja 1976. na kojemu je ispisana vrijednost od 3430 dolara, a potpisali su ga osnivači Applea Steve Jobs i Steve Wozniak. Odnosi se na kupnju dijelova za Apple 1.

Viralni video šokirao vlasnike iPhonea: Ima 'tajni gumb' koji možete koristiti za bilo što
Viralni video šokirao vlasnike iPhonea:  Ima 'tajni gumb' koji možete koristiti za bilo što

- Ovo je još iz razdoblja kada nisu imali svoje investitore. Razlog zbog kojega su ček morala potpisati obojica naveden je u njihovu sporazumu. Naime, kada se radilo o bilo kakvom trošku većem od 1000 dolara, obojica su se morala usuglasiti, a ovo je dokaz - pojasnio je organizator dražbe Bobby Livingston, izvršni potpredsjednik aukcijske kuće RR Auction.

- Na dražbi će biti ponuđeni brojni predmeti povezani s Jobsom i ranim poslovanjem Applea, Steveove fotografije iz srednje škole i prijava koju je ispunio za posao u Atariju - kaže Livingston.

- Steve nije potpisao puno dokumenata. Nije ih volio potpisivati pa je njegov potpis vrlo rijedak. Ovaj na čeku koji nudimo na dražbi zapravo je jedan od najrjeđih Jobsovih potpisa koji zanimaju kolekcionare. Svaki put kad se pojavi neki dokument sa Steveovim potpisom na njemu, proda se za golemu svotu novca - rekao je Steven Levy, glavni urednik časopisa Wired, koji prati razvoj novih tehnologija.

Steve Jobs predstavio je prvi Macintosh, a Slavoljub Penkala patentirao mehaničku olovku
Steve Jobs predstavio je prvi Macintosh, a Slavoljub Penkala patentirao mehaničku olovku

Američka aukcijska kuća je u najavi dražbe napisala da predmeti, među kojima je i jedna od prvih Atari Pong konzola za videoigre te kompjutorski miš Douglasa Engelbarta iz šezdesetih, omogućuju da se ispripovijeda priča o povijesti računala.

- Računala i videoigre koje ćemo ponuditi na aukciji posebnima čini to što se radi o prototipovima i vrlo ranim modelima koje je danas teško pronaći. Uglavnom nam ih šalju ljudi iz Silicijske doline koji su bili ondje kad je započela računalna revolucija - rekao je Livingston.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu