Tech

Komentari 29

Ostao vjeran studiji: Citroenov C4 Cactus u Hrvatskoj u rujnu

Ostao vjeran studiji: Citroenov C4 Cactus u Hrvatskoj u rujnu

Cactus je ostao prilično vjeran modelu koji smo vidjeli prošle godine, a pokreću ga motori posljednje generacije. Maloj potrošnji doprinosi i masa od samo 965 kg

Koncept smo već upoznali, a Citroën je sad predstavio i C4 Cactus za serijsku proizvodnju.

Cactus je dizajniran kao jednostavan i praktičan automobil, što se vidi i na zanimljivim detaljima kao što je takozvani Airbump. Riječ je o oblozima od termoplastičnog poliuretana na branicima i bočnim stranama čija je svrha da upijaju udarce i onemoguće grebanje karoserije. Dostupni su u četiri boje te ih je moguće kombinirati s deset boja karoserije.

U prostranoj unutrašnjosti uočljiv je jedan zanimljivi sigurnosni detalj - suvozačev zračni jastuk prebačen je iz prednje komandne ploče u krov, te se u slučaju nesreće otvara ispred vjetrobrana. Zanimljiv stilski detalj su i kožne ručke za vrata inspirirane prtljagom.

Cactus pokreću motori posljednje generacije u skladu sa standardima Euro 6 koji su navodno vrlo štedljivi. Maloj potrošnji doprinosi i masa od samo 965 kilograma, koja Cactus čini 200 kilograma lakšim od standardnog C4.

C4 Cactus bi na hrvatsko tržište trebao stići u rujnu, ali cijena još nije poznata. Međutim, u Citroënu tvrde da Cactus spada u povoljna vozila, što se ne odnosi samo na cijenu, već i na troškove održavanja.