Obavijesti

Tech

Komentari 6

Otvaraju igračke, snimaju se za YouTube i zarađuju milijune

Otvaraju igračke, snimaju se za YouTube i zarađuju milijune
4

Devetogodišnjak koji otvaranjem i isprobavanjem igračaka zarađuje više od milijun dolara godišnje? I nije jedini - od sličnog posla zarađuju i neki puno stariji od njega

VIDEO

Ako imate iznad 10 godina vjerojatno niste čuli za njih, no oni su budući vladari YouTubea koji na najjednostavniji način zarađuju milijune dolara godišnje – igrajući se pred kamerama.

1. DisneyCollctorBR

Anonimna je djevojčica ili žena iz Brazila koja se specijalizirala za pregled najnovijih Disneyjevih i inih igračaka. Njen sneni infantilni glas hipnotizira klince kojima se obraća dok otvara razna kinder-jaja sa skrivenim igračkama, naljepnicama i ostalim šarenim stvarčicama. Jedan takav video pregledan je preko 99 milijuna puta, a njen kanal konstantno je u top 5 najpopularnijih YouTube kanala u SAD-u i svijetu.

VIDEO

Za razliku od drugih YouTubera koji brendiraju svoj identitet, kolekcionarka igračaka i dalje prikazuje samo svoje ruke te joj je gotovo nemoguće ući u trag. Komentari su isključeni, a na poruke ne odgovara. Skeptici-analitičari smatraju da se uopće ne radi o djevojčici nego o 40-godišnjoj kućanici čiji muž radi sličan kanal. Procjenjuje se da preko oglasa zarađuje između 1,5 i 13 milijuna dolara godišnje.

2. EvanTubeHD

Devetogodišnji je klinac koji kao i 'kolekcionarka' uživa ogromnu popularnost u svojoj ciljnoj skupini. Na YouTubeu je prisutan od 2011., a do danas uz pomoć oca koji sve snima i montira, objavljuje otpakiravanja i recenzije igračaka i igrica na još dva kanala.

VIDEO

Ponekad mu u videima gostuje i sestra pa je tako onaj u kojem ju gađa praćkom s gumenim Angry Birdom dostigao skoro 20 milijuna pregleda! Njegovi roditelji potvrdili su da su s vremenom angažirali marketinške stručnjake za prodaju oglasa, a sav zarađeni novac, koji se procjenjuje na 1, 3 milijuna dolara godišnje, ide u zakladu za buduće školovanje njihove djece.

3. Gabe&Garett;

Razigrana su braća od 6 i 8 godina koja umjesto kućnih igara više vole igre na otvorenom, pa su tako specijalizirali recenzije raznih autića, motora za djecu i slično. Posebno su popularni oko Božića kada predvode svojim utjecajem na poklone koje će se diljem zemlje pojaviti pod borovima.

Broj pretplatnika na njihovom kanalu porastao je za 170 posto u zadnje dvije godine, a dnevni video-isječci broje milijunske preglede i donose na obiteljski račun otprilike 750.000 dolara godišnje.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu