Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
37 komentara

Mali fotograf ima pet godina i 139.000 fanova na Instagramu

Fotograf National Geographica sinu je kupio analogni fotoaparat kako bi ga naučio fotografiji. Dječakove fotografije čak su objavljivane u National Geographicu

Kickstarter/Hawkeye-Huey
Foto: Kickstarter/Hawkeye-Huey
37 komentara

Hawkeye (Oko sokolovo) Huey ima pet godina i već ima više pratitelja na Instagramu nego ćete vi ikad imati. 

On je sin Aarona Hueyja, poznatog fotografa National Geographica, a uz svog tatu kojeg je pratio na putovanjima je i sam poželio fotografirati. 

Ispostavilo se da jabuka nije pala daleko od stabla, te da je Hawkeye naslijedio tatin talent za fotografiranje

Tata mu je kupio fotoaparat i to analogni, a potom je ostao zapanjen i ponosan rezultatima

- Bili smo tek otac i sin na prvom velikom putovanju bez mame. Igrali smo se i s Lego kockicama i crtali, ali njemu se najviše fotografiralo pa smo počeli svašta snimati. Nisam htio da 4-godišnjak uči o fotografiranju tako da samo pritisne gumb na iPhoneu, zato sam odlučio kupiti mu analogni foto aparat (Fuji instax - op. a.). Htio sam usporiti taj proces za njega - pojašnjava Aaron Huey. 

Kada je lani objavio prvu fotografiju svoga sina već u prvom danu je mali Hawkeye skupio preko 10.000 pratitelja. Godinu dana poslije ima više od 139.000 fanova na Instagramu i preko 1000 objavljenih fotografija, a njegove se snimke također objavljuju u National Geographicu. 

- Mnogi me pitaju što je toliko posebno u njegovim fotografijama, a ja im odgovaram da je za početak upravo u tome što on slike s visine manje od jednog metra. Pa nitko ne slika s tako male visine - priča Aaron, koji je i sam također iznimno popularan na Instagramu s preko 600.000 pratitelja.

Sada im više ni Instagram nije dovoljan, nego žele objaviti i monografiju najboljih Hawkeyeovih fotografija i u tu svrhu su pokrenuli Kickstarter kampanju. Uspjeli su prikupiti i više od 35.000 dolara koliko su tražili. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message