Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
21 komentara

Započela InspirAkcija: Osvojite besplatnu izradu web stranice

Inovativni i društveno korisni projekti dobivaju priliku dokazati se publici i žiriju te postati uspješan web projekt. Najbolja ideja osvojit će besplatnu izradu stranice

InspirAkcija
Foto: InspirAkcija

Imate ideju za koju ste sigurni da će biti uspješan i koristan online projekt, ali nemate je mogućnosti ostvariti? Kroz natječaj InspirAkcija, koji započinje danas, inovativni i društveno korisni projekti imat će priliku zaživjeti na internetu, a pobjedniku natječaja jedna od vodećih domaćih agencija za izradu web rješenja, Web.Burza, besplatno će izraditi internetsku stranicu, a partner projekta, 24sata osigurat će njezinu javnu promociju. 

Prijave će trajati do 18. travnja, a pojedinci i organizacije mogu se prijaviti na www.24sata.hr/inspirakcija-obrazac gdje se nalaze svi detalji o natječaju kao i uvjeti sudjelovanja. Na portalu 24sata bit će pregled 20 polufinalnih ideja, a glasovi publike odlučit će sedam najboljih. Žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka će 11. svibnja proglasiti pobjednika InspirAkcije.

Pravila natječaja možete pročitati ovdje.  

Što je cilj InspirAkcije?

InspirAkcija traži projekt koji treba biti koristan cijelom društvu ili nekom dijelu društva, ili jednostavno podiže kvalitetu života. Ne traži se klon Facebooka, Twittera ili Flickra, već je bitno da pobjednički projekt bude održiv i da nakon njegove realizacije i puštanja u pogon može dalje "živjeti". 

Kakav treba biti projekt?

Sve što kao vlasnik takve ideje trebate napraviti je ispuniti obrazac i prijaviti ideju ili projekt. Uz osobne podatke u prijavi će trebati opisati projekt i što on rješava, a važno je znati i tko su očekivani korisnici te stranice. Naravno, ako postoje, bitno je navesti koliki su rizici projekta. Također trebali bi opisati i što se očekuje da će se postići projektom te opisati hoće li projekt trebati redoviti nadzor, uređivanje i kreiranje sadržaja...

- Želimo pomoći pojedincima ili organizacijama koji nemaju mogućnost izrade dobre internetske stranice, a imaju ideje koje jednostavno treba pretvoriti u uspješan i koristan projekt. Sve njih pozivam da se uključe u InspirAkciju i uvjere nas da upravo oni zaslužuju nagradu – internetsku stranicu skrojenu po mjeri njihove dobre ideje - objasnio je Vanja Bertalan, direktor agencije Web.Burza i idejni začetnik projekta. 

Medijski pokrovitelj InspirAkcije je portal Netokracija, vodeći hrvatski magazin posvećen internetskom poslovanju i kulturi, na kojem ćete prvo doznati što rade Google, Facebook ili najnoviji hrvatski internetski projekti. 

Put od moždane stanice do internet stranice:

1. Prikupljanje prijava trajat će do 18. travnja 2012. 

2. Nakon što se prikupe prijave odabrat će se najviše 20 polufinalnih radova koji će se prezentirati na portalu 24sata.hr

3. Posjetitelji portala 24sata.hr potom će odabrati najviše sedam finalnih radova. 

4. Finalisti s najvećim brojem glasova će imati priliku pred sedmeročlanim žirijem dodatno izložiti projekte. Žiri sastavljen od predstavnika struke (Krešimir Macan, Anđela Buljan Šiber, Vuk Ćosić, Ivan Brezak Brkan, Marko Dugonjić, Matejka Paladin, Vanja Bertalan) će nakon toga na temelju svih informacija donijeti konačnu odluku i izabrati pobjednika InspirAkcije.

Web.Burza koja će besplatno realizirati projekt, predat će ga gotovog vlasnicima. Ovisno o opsegu i ciljevima te koliko je detaljno razrađen, Web.Burza će sudjelovati u planiranju projekta, dizajnu vizualnog rješenja i korisničkog sučelja, serverskom programiranju te testiranju funkcionalnosti gotovog sustava. U zadnjoj fazi je objava gotove stranice što znači da su ispunjene sve funkcionalnosti, da je stranica puna kvalitetnog sadržaja te da funkcionira kao što je zamišljeno. Organizator natječaja Web.Burza i 24sata neće polagati nikakva vlasnička prava nad projektom.

Put do pobjedničke ideje i realizaciju projekta moći ćete pratiti na portalu 24sata.hr. Pratite nas redovito i doznajte nove detalje o projektu, nagradi, članovima žirija...

Sve upite vezane za natječaj možete poslati na web@burza.hr

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message