Obavijesti

Tech

Komentari 0

Ponovno se okupljamo: Treća konferencija o obrazovanju...

Ponovno se okupljamo: Treća konferencija o obrazovanju...
1

Kraj svibnja označava i novi početak za tisuće osmaša, te maturanata, a upravo ćemo njima posvetiti ovu konferenciju u organizaciji 24sata i kampanje “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”

VIDEO

Od jeseni u školama kreće eksperimentalni program kurikularne reforme “Škola za život”, a za tek nešto više od mjesec dana o novim pomacima i problemima u hrvatskom školstvu razgovarat ćemo na još jednom izdanju najveće konferencije o obrazovanju.

Konferencija “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” po treći put će u Obrtničkoj komori Zagreb, 28. svibnja, okupiti najveće stručnjake, kao i sve one koji se aktivno bave sustavom obrazovanja i visoke znanosti u Hrvatskoj. Beskompromisno ćemo otvoriti nova vruća pitanja i zatražiti odgovore od relevantnih ljudi i institucija.
------->Broj mjesta je ograničen. Osiguraj svoje mjesto klikom na link. 

Kraj svibnja označava i novi početak za tisuće osmaša, te maturanata, a upravo ćemo njima posvetiti ovu treću obrazovnu konferenciju u organizaciji 24sata i kampanje “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”.

Hoću li naći posao poslije mature? Garantira li mi diploma posao i dobru zaradu u Hrvatskoj? Hoću li morati krenuti put Irske ili Njemačke? Hoće li nam roboti oduzeti poslove?

Upravo tako, poslovna budućnost mladih u Hrvatskoj, koja uključuje kvalitetne gospodarske strategije i mudru obrazovnu reformu koja se neće utopiti u političkim igrama, najvažnije je pitanje ovog društva. Jer ako onima koji će već kroz desetak godina biti nositelji gospodarstva i ekonomije u ovoj zemlji ne možemo ponuditi siguran i dobro plaćen posao, i još važnije, dobru perspektivu, cjeloživotno učenje, te mogućnost napredovanja u poslovnom smislu, ne možemo računati na “svijetlu budućnost”.

I stoga ćemo sva ova pitanja postaviti sudionicima naših stručnih panela, kao i predavačima među kojima će biti i međunarodno priznatih stručnjaka. Pozabavit ćemo se i financijskom pismenošću kao neodvojivim područjem suvremenog obrazovanja - znanja o financijama i raspolaganju novcem djeci već od najranijih, vrtićkih dana donose prednosti kakve njihovi roditelji nisu imali, zbog čega u Hrvatskoj brojimo stotine tisuća blokiranih, milijarde zaduženih, pa čak i crne statistike samoubojstava zbog bezizlazne situacije.

 

Kurikularna reforma jedna je najvažnijih tema našeg društva. O tome što se planira govorila je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, a kako će mladima pomoći u zapošljavanju i samozapošljavanju pomoći država, otkrio je ministar rada Marko Pavić. Sad je vrijeme da čujemo i dokle su stigli.

Partneri konferencije su Obrtnička komora Zagreb, Raiffeisen banka, HEP, INA i Hrvatska pošta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto