Obavijesti

Tech

Komentari 4

Poput igrice: Trenirajte sa svojim psom i prelazite nivoe

Canelio kliker i aplikacija omogućuju vam prikupljanje statistike o napretku vašeg ljubimca. Skupljajući iskustvo možete otključavati nove razine i uspjehe 'shareati' sa svojim prijateljima

VIDEO

Iza trećih vrata slijeva na trećem katu Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP) smjestili su se Vjeran i Tomislav Fistrić, Tomislav Brlek i Lena. Trojica mladića i jedan pas stoje iza jednog od najperspektivnijih startupa u Hrvatskoj – Canelia koji je odnio pobjedu na Software StartUp Academy natječaju i osvojio 40.000 kuna u travnju, u ožujku je osvojio drugo mjesto na Nacionalnom studentskom startup natjecanju,  a u prosincu prošle godine pobjedio je i na Balkan Venture Forumu.

Canelio je aplikacija uz koju dolazi i ‘pametni’ kliker, a zajedno čine revoluciju u treningu pasa i za sve je zaslužna Lena.

Vjeranu Fistriću ideja za kliker sinula je dok je sa svojom kujicom Lenom bio u ‘školici za pse’. U to vrijeme radio je na aplikaciji za fitness Madbarz, govori nam u svom uredu dok mu se pod nogama smjestila ljubimica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nije mi bilo nikakve logike da ne postoji nikakva kvalitetna aplikacija za trening pasa pa sam je ja odlučio napraviti. Skupio sam ekipu. Došao je prvo Tomislav Brlek, a zatim se uključio i moj brat, Tomislav Fistrić - objašnjava Vjeran. On je, kaže, htio osmisliti ‘nadogradnju na školicu’ kako bi više motivirao vlasnike pasa da bilo gdje i bilo kad više rade sa svojim ljubimcima. 

- Htjeli bi da se treneri koriste pozitivnim pristupom, bez udaranja, bez korekcije i bez lanca - ističe Tomislav Fistrić. 

A što se tiče Lene, nastavlja Vjeran, ona je ‘superposlušna’. Naučila se odazivati na naredbe ‘lezi, dođi, daj capu i skoči’. 

- Ono što nam je bilo fora kad smo dobili Canelio kliker je da sad naša Lena ima i ‘experience’ i ‘levele’ (iskustvo i nivoe, op.a.), više nije samo poslušna nego sad ima nekakve ‘achievemente (postignuća) i ciljeve, razine’ i možemo ih ‘shareati’ na Facebooku - nadovezuje se uzbuđeno Tomislav Fistrić koji nam gamerskim rječnikom objašnjava paralelu između Canelio aplikacije i računalne igrice. S Caneliom vaš se trening pretvara u igricu, no umjesto virtualnog avatara glavni lik je vaš ljubimac. Time su se htjeli približiti mlađim generacijama. Nove razine otključavaju se skupljanjem iskustva, to jest, što više trenirate sa svojim ljubimcem prije ćete prijeći na iduću razinu. 

Pokretanje videa...

00:40

Trenirajući s Caneliom vaš pas prolazi razine ‘Authority Challenger’, nakon toga dolazi ‘Tail Chaser’, zatim ‘Puppy Sargent’ pa ‘Bone Cadet’, razgranali smo to dosta, objašnjava Vjeran. 

Da bi ljubimci postigli sve te uspjehe ključan je kliker koji se bluetoothom spaja s aplikacijom. Na pametnom klikeru nalaze se dva gumba. Pritiskom na glavni gumb aktivira se specifičan zvuk klikera kojim svojem psu signalizirate da je dobro postupio, a ako vas ne posluša to zabilježite pritiskom na drugi, manji gumb koji ne proizvodi nikakav zvuk kako ne bi omeo psa. Tako bilježite sve svoje uspjehe i neuspjehe te vam aplikacija izrađuje statistiku. Momci su zasad sastavili 50 klikera i idućih 200 je u pripremi. 

- To je prvi takav uređaj u svijetu i napravili smo ga da bude ‘zelen’, ekološki prihvatljiv, a baterija može trajati godinama - ponosno govori Tomislav Brlek. 

Iako je aplikacija dobila naziv prema psima, najčešćim kućnim ljubimcima, osnivači Canelia ističu da se njihov kliker i aplikacija mogu koristiti i za trening drugih životinja ptica, konja, lavova, dupina… Jedan korisnik Canelia istrenirao je svoju iguanu, nadovezuje se Vjeran. 

Fistrići i Brlek svojim klikerom žele pokoriti globalno tržište, a proizvod stalno razvijaju. Rade na proširenju aplikacije kako bi se jednim klikerom moglo trenirati više pasa ili životinja te na nadogradnji koja će omogućiti da unutar aplikacije imate cijeli zdravstveni karton svog psa, obavijesti o cijepljenju, diplome… sve moguće podatke koji bi mogli zanimati vlasnika, zaključuje Tomislav Fistrić.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'
TREBALO IZGORJETI U ATMOSFERI

Smeće sa svemirske postaje mu proletjelo kroz krov: 'Kakve su šanse da izazove toliku štetu'

Muškarcu iz Floride svemirsko smeće teško 2 kilograma je velikom snagom proletjelo kroz krov kuće: 'Zahvalan sam što nitko nije ozlijeđen'

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...
Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju