Obavijesti

Tech

Komentari 45

Potpuno drugačiji Volkswagen: T-Roc želi biti nova zvijezda

Potpuno drugačiji Volkswagen: T-Roc želi biti nova zvijezda
10

Novi kompaktni SUV T-Roc ugodno je iznenadio razigranim i originalnim dizajnom što baš i nije uobičajeno za modele Volkswagena. Predstavljen je u talijanskom Comu, a u Hrvatsku stiže u siječnju.

VIDEO

Dugo smo čekali da nam Volkswagen ponudi SUV manji od Tiguana, no po onome što se moglo vidjeti na svjetskoj premijeri u Italiji, čekanje se itekako isplatilo. Automobil koji će se okušati u jednom od najprodavanijih segmenata tržišta predstavljen je 350 novinara na obali jezera Como u Italiji, a iznenadio je modernim i razigranim dizajnom.

Pokretanje videa...

00:48

Vrlo neobično za Volkswagen koji njeguje konzervativni pristup dizajnu, no sudeći po prvim reakcijama ovakav pristup bi se mogao itekako isplatiti jer bi se za T-Roc mogli zanimati brojni kupci koji do sada nisu razmišljali o Volkswagenu, ali i tradicionalni kupci ove marke. Vesele i široke mogućnosti individualizacije. T-Roc je tako moguće dobiti i u dvobojnim kombinacijama što je sve popularnije u ovoj klasi.

T-Roc je tehnički srodan Škodi Karoq i Seatu Altei s kojima dijeli platformu. U dužinu mjeri 423 cm, no u unutrašnjosti je prostraniji od mnogih većih konkurenata. U prtljažnik tako stane čak 445 litara i tako novi Volkswagen vrlo efikasno spaja dobar izgled i praktičnu upotrebljivost. Dizajn unutrašnjosti pravi je kontrast u odnosu na vanjski dio. T-Roc ovdje izgleda kao većina drugih Volkswagena a najviše podsjeća na Polo. Sve je ergonomično, uredno no ne i maštovito.

U ponudi će biti tri paketa opreme a uz nadoplatu moguće je dobiti sve što se on modernog automobila za nove generacije očekuje. Tu je tako primjerice veliki 8-inčni središnji zaslon bogat multimedijskim funkcijama, digitalna prilagodljiva ploča s instrumentima, adaptivni tempomat koji sam regulira razmak u odnosu na vozilo ispred vas, automatsko parkiranje, automatsko mijenjanje vozne trake i potpuno automatizirana vožnja u uvjetima gužve na autocesti. Od prizemnijih detalja opreme spomenimo LED prednja svjetla dok ljubitelji dobre glazbe mogu uživati u zvuku vrhunskog Beats audio sustava.

U pogledu pogona Volkswagen je u T-Roc ugradio gotovo sve što može ponuditi. I benzinski i dizelski motori nude se sa 115, 150 i 190 KS, a uz snažnije modele moguće je dobiti i DSG mjenjač, i pogon na sve kotače. Volkswagen obećava vrlo dinamične vozne osobine no s obzirom na to da se modele na premijeri nije moglo voziti, kakve su vozne osobine saznat ćemo tek za koji mjesec. Novi T-Roc u Hrvatsku stiže tijekom siječnja iduće godine, a cijena se za sada ne zna. U Njemačkoj će osnovni model stajati 19.990 eura. 

Pokretanje videa...

02:17
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu