Obavijesti

Tech

Komentari 6

Povratak u devedesete: Nakon 20 godina Tamagotchi opet živi

Povratak u devedesete: Nakon 20 godina Tamagotchi opet živi
2

Nakon niza modnih detalja (chokeri) iz '90-ih, sada se vratio i legendarni Tamagotchi. Kultna igračka moći će se kupiti u Japanu i dolazi u blago izmijenjenom izdanju

VIDEO

Predmeti za koje smo mislili da smo ih zauvijek pokopali u devedesetim godinama prošlog stoljeća nakon određenog perioda, čini se postupno 'isplivaju' iz zaborava. Ovaj je put riječ o Tamagotchiju.

Vaš je vjerojatno umro još prije 15 godina, zarobljen između starog tipa Nokije 3310 i Nintendove konzole Game Boy Color u ladici nekadašnje tinejdžerske sobe. 

Dobra je novost što ćete se moći iskupiti za nemar prema igrački ovalnog kućišta s malim ekranom na kojemu je prikazan 'kućni' ljubimac kojega treba hraniti, tuširati i neprestano brinuti o njemu kako bi što dulje živio. Igračka koju je proizvela japanska tvrtka prestaje raditi ako se ljubimac zanemari i više se ne može aktivirati. 

Dvadeset godina nakon pojave prvih primjeraka, japanska tvrtka Bandai odlučila je ponovno izbaciti ovu mini-konzolu koja je, po podacima kompanije prodana u više od 76 milijuna primjeraka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako su Tamagotchi ljubimci čitavo vrijeme prisutni u trgovinama dječjih igračaka, a 2014. Bandai je izbacio i poboljšanu verziju pod nazivom Tamagotchi Friends, ovo će izdanje izgledom i funkcijama biti vjerno originalnom modelu. 

Jedina će razlika biti u tomu što će novi kućni ljubimac imati četiri centimetra, umjesto pet koliko je mjerio original. 

Ljubitelji ove igračke moći će birati među šest različito dizajniranih virtualnih životinjica. U Japanu će se moći kupiti za 12 eura, a putem Amazona moći će se naručiti za 17. 

Za Tamagotchije iz 1996. kolekcionari bi ponudili oko 122 eura. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

A1 diže cijene od lipnja
za 6,9 posto

A1 diže cijene od lipnja

Povećanje naknada se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta, a već ugovorene popuste korisnici i dalje nastavljaju koristiti

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…