Obavijesti

Tech

Komentari 0

Godina selfieja: Pogledajte što je obilježilo 2014. na Twitteru

Godina selfieja: Pogledajte što je obilježilo 2014. na Twitteru
1

Društvena mreža osobito omiljena među poznatim osobama pa u pregledu godine koji je objavio Twitter možete zaviriti i u 2014. iz perspektive nekog od celebrityja

VIDEO

Twitter je u 2014. doživio pravi procvat popularnosti i približio se Facebooku, a dobar dio zasluga za to pripada sve većem broju poznatih osoba koje  upravo Twitter odabiru kao platformu putem koje će podijeliti bitne događaje sa svijetom.  Dnevno se prosječno objavi oko 500 milijuna tvitova u cijelom svijetu.

Među objavama koje su posebno odjeknule valja istaknuti već legendarni selfie s dodjele Oscara objavljen na Twitter profilu Ellen DeGeneres, koji je podijeljen više od tri milijuna puta i spremljen u favorite više od dva milijuna puta, što ga čini uvjerljivo najpopularnijim tvitom u povijesti.

Muškoj publici jedan od najzanimljivijih tweetova bio je selfie Lukasa Podolskog i Bastiana Schweinsteigera, koji su poljupcem proslavili osvajanje Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Uz Oscare i Svjetsko prvenstvo, puno se tvitalo i o Zimskim olimpijskim igrama, preminulom glumcu Robinu Williamsu, prosvjedima u Hong Kongu, eboli, govoru glumice Emme Watson u kojem je pozvala na borbu za ravnopravnost spolova te masovnim otmicama u Nigeriji. 

Sve najpopularnije teme možete pogledati na interaktivnoj mapi kojom je Twitter zaključio aktualnu godinu. 

Najveća novost u ovogodišnjem pregledu je svakako Perspectives interaktivna mapa na kojoj možete pogledati kako je 2014. godina izgledala iz perspektive najpopularnijih poznatih osoba na Twitteru. 

Uz pet njima najvažnijih trenutaka na njihovim Perspectives profilima možete pronaći i po pet profila koje su slavne osobe  izdvojile kao vrijedne praćenja. Ako imate Twitter profil, svojim followerima možete dati do znanja kojih pet profila vi smatrate najzanimljivijim, korištenjem hashtaga #5tofollow.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli  smo i do pobjede...
VELIKA MOTIVACIJA

Osječki gimnazijalci prijavili su se treći put: U Školi budućnosti došli smo i do pobjede...

Nastavnica informatike Jelena Radlović i njezini učenici u I. gimnaziji Osijek po treći put su se prijavili za sudjelovanje u edukativnom projektu tvrtki STEMI i Infobip uz podršku A1. Učenici su željni novih znanja
CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama
ATTEND PROJEKT

CARNET nabavio 5686 komada opreme i uređaja za pomoć u učenju djeci s teškoćama

U dvije godine provedbe 32 odgojno-obrazovne ustanove u 22 grada opremljene su modernim uređajima, računalima i programima, te su educirani stručnjaci koji rade s djecom s teškoćama