Obavijesti

Tech

Komentari 0

Pratite uređenje modernog i ekološki osviještenog doma

Pratite uređenje modernog i ekološki osviještenog doma
4

U protekle 4 faze izgradnje niskoenergetske kuće naglasak je bio na građevinskim radovima. U fazi uređenja interijera koja slijedi, naglasak će biti na estetici.

VIDEO

U protekle 4 faze izgradnje niskoenergetske kuće obitelji Jelušić naglasak je bio na različitim građevinskim radovima izvođenim po principu energetski učinkovite gradnje. Od rušenja stare kuće pa do završetka gradnje nove niskoenergetske kuće prednost su imala rješenja koja će u konačnici rezultirati smanjenom potrošnjom energije za potrebe grijanja i hlađenja te održavanja ugodne mikroklime u prostoru, a ujedno će i manje opterećivati okoliš. U fazama uređenja interijera i eksterijera koje slijede, naglasak će biti na estetici. Pratite uređenja modernog, ekološki osviještenog doma od poda do stropa.

Po pitanju podnih obloga, do sada smo ponudili ideje za odabir modela pločica za sanitarne prostorije, kuhinje, hodnike, a mnogi skandinavski dizajneri interijera ne boje se pločice koristiti i u sobama i dnevnim boravcima. Jelušići su keramičkim pločicama obložili sanitarne prostorije, balkone i krov. U sobama će se postavljati parket, a ekološki aspekt korištenja parketa obrazložili smo ovdje. Ipak, ekološka vrijednost nije jedini razlog zašto su se Jelušići odlučili za parket. Samo neke od osnovnih razloga navodimo u nastavku:

Drveni podovi nikad neće izaći iz mode, može ih se lako obnavljati, i uz pravilno održavanje mogu trajati i preko 100 godina. U današnjim vremenima financije su često presudan faktor kod uređenja životnog prostora. Masivni drveni podovi zasigurno ne spadaju u jeftina rješenja ali u dugoročna, svakako.  

Uvijek moderni drveni pod, bilo da je postavljen u '50-im godinama ili u modernoj stanogradnji, siguran je pogodak za svakog investitora, a i dizajnera interijera. Tradicionalni drveni podovi nadilaze trendove. Suvremena obrada parketa nudi više mogućnosti, a možete se odvažiti na kreativne načine slaganja parketa. Prednost je i mogućnost promjene boje i finiša ako se stari pohaba ili jednostavno dosadi, tako da su varijante bezbrojne.

Prirodno drvo donosi djelić prirode u naš dom. Svaka letvica parketa je bila dio jednog živog organizma, koji nije prestao živjeti kada smo ga postavili u interijer, već se saživljava s novim prostorom u koji je ugrađen i mijenja kroz godišnja doba i uvjete. Zato treba održavati pravilne uvjete u prostoru, poput vlage i temperature, ali to nije potrebno samo zbog drvenog poda nego i zbog zdravlja ljudi koji žive u tom prostoru. 

Drveni podovi se lako održavaju čistima, za razliku od tepiha i tapisona, stoga su odličan izbor, posebno za one koji pate od alergija i astme.

Premda su tri kćeri Jelušić već odavno napustile gušte višesatnog igranja na podu, mnogi će roditelji potvrditi da su drveni podovi vrlo zahvalna podloga za trkaču stazu za autiće, trčanje, klizanje, valjanje jer su mnogo topliji od pločica i kamena. Ove aktivnosti ostavit će traga na vašem parketu, no on se može lako obrusiti i obnoviti kada djeca porastu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno