Obavijesti

Tech

Komentari 0

Predsjednik Samsunga čeka odluku mora li opet u zatvor

Predsjednik Samsunga čeka odluku mora li opet u zatvor
1

Tužitelji su prošli tjedan zatražili od suda nalog za Leejevo uhićenje, potaknuti istragom kontroverznog spajanja dviju Samsungovih podružnica 2015. godin

VIDEO

Predsjednik Samsunga Jay Y. Lee pred južnokorejskim sudom čeka odluku hoće li zbog novih optužbi koje uključuju računovodstvene prijevare i manipulacije dionicama, ponovo morati u zatvor nakon više od dvije godine slobode.

Tužitelji su prošli tjedan zatražili od suda nalog za Leejevo uhićenje, potaknuti istragom kontroverznog spajanja dviju Samsungovih podružnica 2015. godine, za koje se smatra da je olakšalo Leejev plan preuzimanja veće kontrole nad grupacijom Samsung.

Prema novim optužbama, Lee je bio umiješan u nezakonite transakcije i manipulacije dionicama koje su 2015. godine potaknule spajanje podružnica Samsung C&T i Cheil Industries. Tužitelji smatraju i da je odigrao ulogu u povećanju vrijednosti tvrtke Samsung Biologics u kojoj je Cheil Industries jedan od glavnih dioničara.

Rizik ponovnog Leejevog odlaska u zatvor, koji je vodio grupu od 2014. kada mu je otac pretrpio srčani udar, bacio je sjenu na konglomerat i njegov krunski dragulj - Samsung Electronics, čiji je godišnji prihod jednak 12 posto bruto domaćeg proizvoda Južne Koreje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Očekuje se da će Lee nakon saslušanja u pritvoru čekati odluku hoće li biti uhićen. Odluka se očekuje danas ili u utorak.

Investitori ne očekuju poremećaje u svakodnevnom radu Samsunga, koji ima veliku podršku profesionalnih menadžera te već uspješno radio bez Leeja.

- Malo je vjerojatno da će Samsung biti u nevolji čak i uz Leejevu odsutnost. No slučaj ponovno otvara pitanja o upravljanju u južnokorejskim konglomeratima. Investitorima je dosta kontroverzi - rekao je fond menadžer u HDC Asset Managementu Park Jung-hoon.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....