Obavijesti

Tech

Komentari 0

Preduvjeti za početak gradnje niskoenergetske kuće

Preduvjeti za početak gradnje niskoenergetske kuće
4

Obitelj Regović priprema se za početak iskopa i postavljanja temeljne ploče. Evo koje su uvjete morali zadovoljiti prije početka gradnje i što ih još čeka

VIDEO

Regovići, investitori niskoenergetske montažne kuće čiju ćemo gradnju pratiti sljedećih mjeseci, još nisu započeli s radovima iskopa na svojoj parceli. No oni neće graditi podrum ispod kuće pa će priprema za postavljanje temeljne ploče teći mnogo brže nego kod Leljaka. Ako ih vrijeme posluži, obje obitelji mogle bi početi s montažom kuće u isto vrijeme.

Građevinska dozvola trebala bi stići u idućih nekoliko dana obzirom su dobili suglasnost o gradnji, riješili vlasništvo nad parcelom, izveli parcelizaciju te pripremili Glavni projekt koji se sastoji od 5 dijelova: arhitektonski projekt, elektrotehnički projekt, projekt vodovoda i odvodnje, projekt konstrukcije, strojarski projekt, geodetski projekt. „Mi smo samo obilazili institucije i predavali potrebne dokumente koje su nam pripremili u Domus Plus-u pa je cijeli proces prikupljanja dokumentacije prošao bezbolno. U ponedjeljak smo, vezano uz građevinsku dozvolu, dobili potpise svih susjeda da nemaju primjedbi vezano uz našu gradnju“ rekao je Mladen Regović.

Daljnji tijek događanja je sljedeći:

1. po izdavanju građevinske dozvole ista postaje pravomoćna 14 dana od izdavanja te se može "upotrebljavati"

2. u međuvremenu će Regovići potpisati ugovor s Domus Plus-om i predati svu dokumentaciju u banku u svrhu izdavanja kredita te izraditi elaborat iskolčenja i ostale radnje (prijava gradilišta, potpis ugovora o nadzoru i sl.)

3. kredit će biti odobren unutar 8 dana, a realizacija kredita je najkasnije u roku od 30 dana od predavanja kompletne dokumentacije

Realan početak radova je oko 01.12.2015. ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni. Ukoliko temperatura bude preniska ne može se krenuti s betoniranjem temelja ali može s iskopom.

„U najboljem slučaju od izdavanja građevinske dozvole možemo krenuti u roku od 30 dana, a u najgorem u roku od 60 dana“ zaključio je Mladen Regović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?
KORISNO

Kolika je opasnost od požara u niskoenergetskoj kući?

Požar osim ljudskih žrtava i neposredne materijalne štete predstavlja i veliku opasnost za okoliš. Da drvene kuće bolje podnose požar od klasičnih kuća zidanih opekom mnogima zvuči kontradiktorno.

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna
ZAŠTITA IMOVINE

Neka vaša nekretnina ne bude rupa bez dna

Posjedovanje vlastitog doma za mnoge je iznimno važna stavka u životu, što potvrđuje i podatak da je čak 92 posto nekretnina u Hrvatskoj u privatnom vlasništvu
Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću
USELJENJE

Od ideje do useljenja u niskoenergetsku kuću

Za cijenu stana u Zagrebu u samo 4 mjeseca izgradili su kuću samo 25 minuta od centra Zagreba. Pročitajte o gradnji niskoenergetske montažne kuće – od ideje do useljenja u 10 koraka