Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Preko Googlea i vlakom: HŽ-ov vozni red stigao u Google karte

Iz HŽ-a kažu kako im Google Transit omogućuje ažuiranje informacija u realnom vremenu, radi informiranja putnika u slučaju izvanrednih situacija koje uzrokuju kašnjenja, a to je opcija koja će uskoro stići

Foto: Goran Stanzl/Pixsell, Google
3 komentara

Googleove karte postale su sada još korisnije putnicima kroz Hrvatsku jer je Google u planiranje putovanja uključio i vozni red HŽ-a. Iz Googlea kažu da žele svoje karte učiniti sveobuhvatnijima i preciznijima za milijune korisnika koji putuju na bilo koji način. 

- Google Maps nastoji korisnicima pomoći u istraživanju svijeta koji ih okružuje. Kako bismo pomogli ljudima da se lakše i brže kreću u lokalnom okruženju želimo im dostupnima učiniti ne samo zemljopisne informacije o karti, već i informacije o javnom prijevozu te to smatramo iznimno važnim - rekao je Joško Mrndže, direktor Googlea za Adriatic regiju. 

Foto: google

Iz Googlea navode kako pružaju putne informacije gotovo 7000 prijevoznika na više od 3,8 milijuna stajališta u cijelom svijetu i u 20.000 gradova. 

- Google Transit nudi mogućnost ažuriranja servisnih informacija u realnom vremenu, što je osobito važno radi informiranja putnika u slučaju izvanrednih događaja koji uzrokuju kašnjenja, što planiramo uvesti u što skorijem roku - rekao je Marko Knežević iz HŽ Putničkog prijevoza. 

Kako biste pristupili informacijama o prijevozu, posjetite stranicu maps.google.hr, kliknite „Upute“ i unesite polazište i odredište upisivanjem adrese ili naziva mjesta. Nakon toga  odaberite ikonu koja označava vrstu prijevoza, smjer kretanja, vozni red i ostale podatke koji možete jednostavno pretraživati. Google Maps će vam predložiti nekoliko opcija od kojih odaberite onu koja vam najbolje odgovara.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message