Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Prihodi od streaminga u 2012. će se povećati i do 40 posto

Glazbenom industrijom još uvijek dominiraju cd-ovi, ali na globalnoj razni prodaja fizičkih proizvoda pala je za 12 posto, a u Velikoj Britaniji za čak 30 posto

AFP
Foto: AFP
9 komentara

Streaming glazbe najbrže je rastući sektor industrije i polako pretječe download.

Industrijom još uvijek dominiraju CD-ovi na koje otpada 61 posto prodane glazbe u svijetu. Ipak, na globalnoj razini prodaja fizičkih proizvoda pala je za 12 posto, a u Velikoj Britaniji za čak 30 posto, javlja BBC.

Istraživanje koje je provedeno na britanskom tržištu pokazalo je značajne promjene tijekom prvih šest mjeseci 2012. godine. Predviđa se da će ukupna potrošnja na glazbu do kraja godine pasti za 16 posto u Velikoj Britaniji te za 2,6 posto na globalnoj razini. 

Za pad bi mogao biti odgovoran i manjak novih materijala najvećih pop i rock zvijezda. Kvaliteta objavljene glazbe nije dovoljno dobra da se zadrži potrošnja jednaka onoj prethodnih godina. 

U Strategy Analyticsu, koji je istraživanje proveo, predviđaju da će potrošnja na digitalnu glazbu kao što su downloadi, streaming i mobilna prodaja do 2015. godine prestići potrošnju na fizičke proizvode, ne samo u Velikoj Britaniji nego i u cijelom svijetu. 

Očekuje se da će veliki pokretač rasta biti glazbeni streaming koji, između ostalih, nude stranice Spotify i We7, a samo ove godine prihodi bi im se mogli povećati za 40 posto. Ovaj tjedan najviše streamana pjesma u Velikoj Britaniji bila je Spectrum grupe Florence and the Machine. 


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message