Obavijesti

Tech

Komentari 0

Prijavi se na natječaj: 'Hrvatski učenici su već sad poduzetni...'

Prijavi se na natječaj: 'Hrvatski učenici su već sad poduzetni...'
1

Kako bi srednjoškolce potakli na inovativnost u stvaranju svojih prvih poduzetničkih pothvata, HUP je pokrenuo natječaj u kojem će se nagraditi njihove najbolje poduzetničke projekte i ideje

VIDEO

Svi pokazatelji govore o tome kako su naši učenici već sad vrlo kreativni i domišljati te sam sigurna da će im ovaj projekt na pravi način nadograditi znanja i vještine koje već imaju, rekla je Lidija Kralj, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja.

Kako bi srednjoškolce motivirali za nove ideje i potakli ih na inovativnost u stvaranju svojih prvih poduzetničkih pothvata, Hrvatska udruga poslodavaca pokrenula je natječaj namijenjen timovima učenika i nastavnika srednjih škola u kojem će se nagraditi njihove najbolje poduzetničke projekte i ideje. Natječaj s nagradnim fondom od 250.000 kuna otvoren je do 15. svibnja, a mogu se prijaviti sve srednje škole.

- Mladi ljudi su jedina stvarna budućnost ove zemlje i smatramo da ih je važno poticati na svim razinama pa stoga ovdje svoj doprinos daje i HUP kojemu je promocija poduzetništva jedan od strateških ciljeva djelovanja - kaže Gordana Deranja, predsjednica HUP-a.

Davor Višnjić/Pixsell

Dodjela nagrada održat će se na najvećem gospodarskom skupu u zemlji, Danu poduzetnika HUP-a, 12. lipnja 2018. godine.

- Tu će se okupiti brojni uvaženi poslodavci i predstavnici poslovne zajednice te smatram da je svakako dobra prilika učenicima predstaviti svoje ideje pred takvom publikom, jer u njoj može biti potencijalni investitor ili poslodavac zainteresiran za njihovu ideju - istaknula je Deranja.

HUP je natječaj pokrenula u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

- Poduzetništvo mladima nudi odličnu perspektivu i kvalitetna radna mjesta, a mladi su poduzetnici nositelji budućeg gospodarstva u Hrvatskoj. U svim državama članicama, pa tako i u Hrvatskoj, potrebno je poticati profesionalni razvoj mladih - istaknuo je Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Iz Ministarstva obrazovanja poručuju kako je ovo sjajna prilika za sve mlade poduzetnike, a da se u cilju poticanja razvoja profesionalnih kompetencija za rad u jesen u 70-ak škola uvodi međupredmetna tema Poduzetništva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...
STEM JE ZA SVE

Informatika je u Hrvatskoj i dalje 'muško' zanimanje: Dečki su spretniji s računalima...

Istraživanje IDIZ-a pokazuje da su djevojke u Hrvatskoj još nesklone STEM zanimanjima. Razgovarali smo sa stručnjakinjom za AI, dr. Lanom Žajom, zašto je tako i hoće li nas umjetna inteligencija prestići

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova
UMJETNA INTELIGENCIJA U ŠKOLI

Lana Žaja: Već razgovaramo o pravima robota, a još nismo riješili ravnopravnost spolova

Doktorica informacijskih znanosti Lana Žaja objavila je knjigu "Povijest umjetne inteligencije". Razgovarali smo s njom o ženama u STEM-u i primjeni umjetne inteligencije u obrazovanju
Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike
RODITELJI ŠOKIRANI

Otkrivamo cijene preskupih izleta: Ni ulaznice za muzeje nisu besplatne za učenike

Roditelji se pitaju što košta i po 60 eura za dan, u agencijama kažu - mi smo nemoćni, svi računaju punu cijenu, a cijene su od lani porasle od 10 do 15 posto