Tech

Komentari 0

Prijavite se! 'Europski kviz o novcu' po prvi put u Hrvatskoj

Prijavite se! 'Europski kviz o novcu' po prvi put u Hrvatskoj

Nacionalni kviz za učenike od 13 do 15 godina bit će 16. ožujka, a dvoje pobjednika će 8. svibnja sudjelovati u europskom finalnom natjecanju u Bruxellesu, uz mogućnost osvajanja nagrada

Učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola te 1. razreda srednjih škola prvi put se mogu prijaviti za online natjecanje “Europski kviz o novcu”, projekt Europske bankovne federacije, koji želi poboljšati financijsku pismenost djece i mladih diljem Europe. Hrvatski učenici natjecat će se uz učenike iz ostalih europskih zemalja, a kviz će se održati pomoću internetske veze i YouTube kanala na platformi Kahoot!. 

Kviz za timove učenika od 13 do 15 godina organiziraju Hrvatska udruga banaka u suradnji s Institutom za financijsku pismenost Štedopis i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske. Riječ je o projektu Europske bankovne federacije koji učenjem i pripremama za kviz želi poboljšati financijsku pismenost djece diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme.

Natjecatelji iz cijele Europe

Nacionalni kviz o novcu bit će 16. ožujka 2018., a na razini Europe sudjeluju timovi učenika iz  Albanije, Austrije, Belgije, Bugarske, Crne Gore, Češke, Estonije, Finske, Francuske, Grčke, Mađarske, Njemačke, Islanda, Irske, Italije, Latvije, Litve, Liechtensteina, Luksemburga, Nizozemske, Norveške, Poljske, Portugala, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske te Ujedinjenog Kraljevstva. 

Pobjednici nacionalnog natjecanja - dvoje mladih iz pobjedničkog razreda, u pratnji nastavnika/nastavnice - idu u Bruxelles, u Belgiju na Europsko finalno natjecanje 8. svibnja 2018. Pobjednike očekuje i vrijedna novčana nagrada. U Bruxellesu će se natjecati 60-ak europskih nacionalnih finalista iz 30-ak zemalja. Troškove putovanja hrvatskih finalista snosit će Hrvatska udruga banaka, a sudjelovanje u kvizu je potpuno besplatno. 

Detalji na www.hub.hr 

Organizatori pozivaju nastavnike i učenike koji žele sudjelovati u nacionalnom natjecanju da se prijave do 26. veljače 2018. na kviz@hub.hr.